ΓΔ: 2613.52 0.01% Τζίρος: 112.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:58:35
Κτίριο ΑΑΔΕ
Το κτίριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην Αττική.

Απάτη με πλαστά πτυχία: Πρόστιμα και συλλήψεις σε εκπαιδευτήρια από ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ

Έξι εκπαιδευτήρια σε Αττική, Χανιά και Ιωάννινα εξέδιδαν μη πιστοποιημένους τίτλους σπουδών και αποκόμισαν παράνομα κέρδη 3,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ελέγχους της ΑΑΔΕ κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εντόπισαν έξι εκπαιδευτήρια που εξαπατούσαν τους πελάτες τους εκδίδοντας μη πιστοποιημένους τίτλους σπουδών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκπαιδευτήρια στους νομούς Αττικής, Χανίων και Ιωαννίνων. Τα συγκεκριμένα κέντρα παρείχαν υπηρεσίες εκπαίδευσης ενηλίκων και εξέδιδαν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών, των οποίων η εγκυρότητα αμφισβητήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Πιστοποίησης του υπουργείου Παιδείας.

Από τη δραστηριότητα αυτή, οι επιχειρήσεις φέρονται να αποκόμισαν παράνομα κέρδη συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024, 2025 και έως την ημέρα του ελέγχου.

Παράλληλα, οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ εντόπισαν και σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Από το 2020 μέχρι σήμερα, οι επιχειρήσεις είχαν εκδώσει περισσότερα από 10.000 φορολογικά στοιχεία με ανακριβή ποσά εσόδων, αποκρύπτοντας και μη αποδίδοντας ΦΠΑ ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα, διαχειριστές και υπεύθυνοι των εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή, και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και επιβολή προστίμων

Έξι συλλήψεις έγιναν σε Ηλεία, Έβρο, Αττική, Χίο, Θεσπρωτία και Φωκίδα για πρόκληση πυρκαγιών και παραβάσεις πυροπροστασίας, παρότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν πολύ υψηλός. Οι συλληφθέντες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για φωτιές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λέσβο

Τέσσερις συλλήψεις και βαριά πρόστιμα επέβαλε η ΔΑΕΕ του ΠΣ για εμπρησμούς σε Αττική, Ζάκυνθο και Λέσβο, με περιστατικά που περιλαμβάνουν φωτιά από ψησταριά και ηλεκτροσυγκόλληση σε ημέρα υψηλού κινδύνου.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων για το 2026

Άνοιξε το σύστημα υποβολής αίτησης για μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής εισοδηματικής στήριξης στο dikaiomata.aade.gr. Οι κάτοχοι μπορούν να μεταβιβάσουν δικαιώματα σε ενεργούς γεωργούς εντός Ελλάδας, εκτός κληρονομιάς.