ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη

Θεσσαλονίκη: Καθαρισμός και αναβάθμιση στη Δημ. Γούναρη

Ξεκινά επιχείρηση καλλωπισμού στη Δημ. Γούναρη από το Δήμο Θεσσαλονίκης, με καθαρισμούς, νέα παγκάκια, ανακατασκευή κήπων και αντιγκράφιτι. Η δράση θα αναδείξει μνημεία περιοχής και θα ολοκληρωθεί ως αρχές Μαΐου.

Σε μια εκτεταμένη επιχείρηση αποκατάστασης και καλλωπισμού του άξονα της Δημητρίου Γούναρη προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Στόχος της δράσης είναι η απομάκρυνση των μουντζουρών και των άναρχων γκράφιτι, ο καθαρισμός δημόσιων χώρων, ΚΑΦΑΟ, κολώνων και κάδων απορριμμάτων, καθώς και η τοποθέτηση νέων παγκακιών και η αναμόρφωση των κήπων και παρτεριών. Παράλληλα, θα βαφτούν οι είσοδοι πολυκατοικιών που έχουν υποστεί βανδαλισμούς.

Με τις παρεμβάσεις αυτές, τα μνημεία της περιοχής –το Γαλεριανό Ανάκτορο, η Καμάρα και η Ροτόντα– θα αναδειχθούν περισσότερο, αποκτώντας νέα όψη και αέρα φρεσκάδας. Οι εργασίες αποκατάστασης, που περιλαμβάνουν και αντιγκράφιτι προστασία, πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου.

«Η οπτική ρύπανση, οι μουντζούρες, οι φθορές σε εισόδους πολυκατοικιών και καταστημάτων έχουν εξελιχθεί σταδιακά σε νέα 'κανονικότητα'. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο, όπου παρουσίασε τη δράση αντιμετώπισης της οπτικής ρύπανσης μαζί με τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Εταιρείας, Σταύρο Ανδρεάδη.

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε ακόμη ότι «η Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι μια πόλη ζωντανή, δημιουργική αλλά και μια πόλη φροντισμένη». Πρόσθεσε πως σε επόμενη φάση όλα τα ΚΑΦΑΟ του ιστορικού κέντρου, που σήμερα είναι βανδαλισμένα, θα μετατραπούν σε έργα τέχνης.

«Να γίνει κούκλα ο άξονας της Γούναρη»

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι στόχος των παρεμβάσεων είναι «ο εμβληματικός άξονας να γίνει κούκλα». Όπως ανέφερε, «θα αφαιρέσουμε τις μουντζούρες, θα τον καθαρίσουμε, θα αλλάξουμε όλα τα παγκάκια και, αν μπορέσουμε, θα παρέμβουμε και στις προσόψεις των πολυκατοικιών που είναι βαρύτατα ρυπασμένες. Θα το κάνουμε με μεγάλο κέφι ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν τη ζωντανή ιστορία της πόλης».

Επισήμανε, επίσης, ότι σε περιοχές όπου υλοποιήθηκαν στο παρελθόν ανάλογες δράσεις, όπως στη Νέα Παραλία, «το τελικό αποτέλεσμα έγινε σεβαστό και σε μικρό βαθμό ξανά ρυπάνθηκε».

Συνεχής φροντίδα και αποκατάσταση

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης, έκανε λόγο για «συσσώρευση μουντζούρων πολλών δεκαετιών» στην περιοχή της Δημ. Γούναρη. Τόνισε ότι κάθε φορά που θα επιχειρείται νέος βανδαλισμός, οι υπηρεσίες του δήμου θα επεμβαίνουν άμεσα για την αποκατάσταση της εικόνας. «Η συστηματική δουλειά αποθαρρύνει αρκετούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαστεργίου: Η ζωή δεν είναι μόνο στο κινητό - Εκδήλωση για online bullying

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη προστασίας των παιδιών από κινδύνους του διαδικτύου, με πρωτοβουλίες για περιορισμό της ανεξέλεγκτης πρόσβασης και αντιμετώπιση του ψηφιακού εκφοβισμού, σε εκδήλωση στην Καλαμαριά.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή οι Αρχές για φωτιά στη Βόρεια Μακεδονία κοντά στα σύνορα

Φωτιά στη Βόρεια Μακεδονία καίει κοντά στα σύνορα με το Κιλκίς. Στην ελληνική πλευρά, πυροσβέστες και μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο βρίσκονται σε ετοιμότητα για κατάσβεση.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Στόχος εξαγωγές 70 δισ. ευρώ ως το 2030

Ο Κ. Χατζηδάκης, στη συνέλευση του ΣΕΒΕ, τόνισε πως η ελληνική οικονομία γίνεται διαρκώς πιο εξωστρεφής, με το νέο παραγωγικό μοντέλο να υλοποιείται σταθερά και την επιτυχία να ανήκει τόσο στους πολίτες όσο και στην κυβέρνηση.