Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου εξιχνίασε 16 περιπτώσεις απάτης, επτά τετελεσμένες και εννέα σε επίπεδο απόπειρας, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ένας 23χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις συνεργοί που φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση με δράση στις τηλεφωνικές απάτες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου, οι δράστες πραγματοποιούσαν τυχαίες τηλεφωνικές κλήσεις σε κατοίκους των Δήμων Χερσονήσου και Μυλοποτάμου. Παρουσιάζονταν ψευδώς ως υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή λογιστές, εξαπατώντας πολίτες με στόχο την απόσπαση χρημάτων και κοσμημάτων.
Με τη μέθοδο αυτή κατάφεραν σε επτά περιπτώσεις να πείσουν τα θύματά τους να αφήσουν μετρητά ή κοσμήματα σε προκαθορισμένα, ανεπιτήρητα σημεία, από όπου τα παραλάμβανε μέλος της οργάνωσης. Από τη δράση τους αποσπάστηκαν συνολικά 2.170 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 12.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης το βράδυ της 15ης Μαρτίου 2026, ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, το ποσό των 350 ευρώ και μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτριά τους, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής αρχής. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.