ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο. Φωτογραφία κατάλληλη για αστυνομική επικαιρότητα.

Ηράκλειο: 285 παραβάσεις σε 435 ελέγχους οχημάτων σε ένα 24ωρο

Στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, σε ελέγχους το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν 285 παραβάσεις του ΚΟΚ σε 435 οχήματα, με κυριότερες την υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης, αντικανονικούς ελιγμούς και παραβάσεις ταχογράφων.

Συνολικά 285 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καταγράφηκαν σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν χθες (13.03.2026) από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και των Σταθμών Τροχαίας ΒΟΑΚ, με συνολικά 435 οχήματα να ελέγχονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν περιλαμβάνουν 3 για υπερβολική ταχύτητα, 20 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για μη χρήση παιδικού καθίσματος, 17 για αντικανονικούς ελιγμούς και 7 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 16 για αντικανονικό προσπέρασμα, 4 για παραβάσεις ταχογράφων, καθώς και 183 λοιπές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι εντάσσονται σε ειδικό σχέδιο δράσεων που στοχεύει στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και στην αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών.

Όπως επισημαίνεται, οι τροχονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη την Κρήτη, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την υπενθύμιση ότι η ασφαλής οδήγηση αποτελεί ευθύνη όλων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνηση αυτοκίνητα δρόμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναφορά της ομαλότητας στην κυκλοφορία των εθνικών οδών

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση στα εθνικά δίκτυα, σύμφωνα με την Τροχαία, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εκδρομέων του τριημέρου έχει αποχωρήσει. Μόνο μικρές καθυστερήσεις καταγράφηκαν στην Αθηνών-Κορίνθου, χωρίς προβλήματα στην Αθηνών-Λαμίας.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 18χρονου για οδήγηση με 163 χλμ./ώρα στην ΕΟ Μουδανιών

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών συνελήφθη 18χρονος που οδηγούσε με 163 χλμ/ώρα, ξεπερνώντας το όριο των 90. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 793 παραβάσεις κατέγραψε η Τροχαία σε λίγες ώρες

Σε επιχειρησιακή δράση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν 793 τροχαίες παραβάσεις και έγιναν δύο συλλήψεις. Ξεχώρισαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ και μη χρήση κράνους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 55χρονου στη Θεσσαλονίκη για αλλοιωμένη πινακίδα σε δίκυκλο

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 55χρονο στο Κορδελιό, επειδή οδηγούσε μηχανάκι με πλαστογραφημένη πινακίδα, όπου είχε μετατρέψει το «Ο» σε «Φ» με μαύρη ταινία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: 1.081 παραβάσεις σε 3.431 ελέγχους οχημάτων το Πάσχα

Κατά το Πάσχα, στην Κρήτη διενεργήθηκαν 3.431 έλεγχοι σε οχήματα με 1.081 παραβάσεις, κυρίως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό μέθη και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές για την ασφάλεια των οδηγών και των πολιτών.