ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: Shuttestock

Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο στον 27χρονο για τον θάνατο 25χρονου

Κακουργηματική δίωξη αντιμετωπίζει 27χρονος που φέρεται να παρέσυρε θανάσιμα έναν 25χρονο πεζό στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής σε «κόντρα», ενώ ο δράστης κρατείται και αύριο απολογείται στην ανακρίτρια.

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε εις βάρος του 27χρονου οδηγού που συνελήφθη για τη θανατηφόρα παράσυρση 25χρονου πεζού στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορία για επικίνδυνη οδήγηση με θανατηφόρο αποτέλεσμα και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε, παραμένει υπό κράτηση.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες στις 9 το βράδυ, στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη. Υπό συνθήκες που διερευνώνται, ο 27χρονος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και το όχημά του ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, παρασύροντας δύο πεζούς. Ο 25χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 24χρονος που τον συνόδευε υπέστη ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Μετά την παράσυρση, το αυτοκίνητο προσέκρουσε διαδοχικά σε κολόνα φωτισμού, στάση λεωφορείου και δέντρο, πριν ακινητοποιηθεί. Οι μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αναφέρουν ότι ο οδηγός κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, ενώ προπορευόταν άλλο αυτοκίνητο με επίσης υψηλή ταχύτητα.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση, εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε αυτοσχέδιο αγώνα ταχύτητας, γνωστό ως «κόντρα». Από το σημείο συγκεντρώνεται υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο 27χρονος, μέσω του δικηγόρου του, εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό, δηλώνοντας: «Αναγνωρίζω το κακό που προκάλεσα. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Νέας Ηρακλείτσας

Βυτιοφόρο ανετράπη στην Εγνατία Οδό, προς Θεσσαλονίκη, κοντά στη Νέα Ηρακλείτσα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Στο σημείο έφτασαν άμεσα Πυροσβεστική και Τροχαία. Το ρεύμα κυκλοφορίας έκλεισε, προκλήθηκαν ουρές χιλιομέτρων.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 80χρονος εισέβαλε με αυτοκίνητο σε τράπεζα στη Θέρμη

Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 80χρονος συνελήφθη όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του στην πρόσοψη τράπεζας, προκαλώντας ζημιές. Ο ίδιος ανέφερε ότι το έκανε επίτηδες λόγω κατάσχεσης του σπιτιού του από την τράπεζα.
Τροχαίο με σύγκρουση αυτοκινήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται στοιχεία ταυτότητας τραυματία από τροχαίο

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης ζητά πληροφορίες για την ταυτοποίηση γυναίκας περίπου 60 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στις 10 Απριλίου στη Μίκη Θεοδωράκη. Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Παπαγεωργίου χωρίς άλλα στοιχεία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οδηγού νταλίκας για μέθη μετά από τροχαίο με υλικές ζημιές

Στη Θεσσαλονίκη, 49χρονος οδηγός νταλίκας από τη Βόρεια Μακεδονία συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, μετά από τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Καλοχωρίου.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κίνηση και χαμηλές ταχύτητες στην επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Έντονη κίνηση καταγράφεται στα διόδια Μαλγάρων λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, με ουρές άνω των 2 χλμ. και έκτακτα μέτρα από την Τροχαία. Τρεις φορές άνοιξαν οι μπάρες για αποσυμφόρηση.