ΓΔ: 2284.29 0.74% Τζίρος: 27.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:43
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
Φώτο: ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης στις 28/2 για τα Τέμπη

Στάση εργασίας το Σάββατο 28/2 από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ με αφορμή τα Τέμπη, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία του ΕΚΘ. Κανονικά θα κινούνται τα ειδικά ΑΜΕΑ λεωφορεία και η γραμμή Ν1. Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Σε στάση εργασίας προχωρούν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από την έναρξη της βάρδιας τους και από τις 21:00 έως τη λήξη της, με αφορμή την τρίτη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών. Με την κινητοποίηση αυτή, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) για την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα λειτουργούν κανονικά τα ειδικά λεωφορεία εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α. καθώς και η νυχτερινή γραμμή του Αεροδρομίου (Ν1).

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ζητούν ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς και καλούν την κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα τους για ποιοτικές και ασφαλείς μετακινήσεις. Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στο κοινό να παραστεί στη συγκέντρωση του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/2 στις 12:00, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Όπως υπογραμμίζει το συνδικάτο, η 28η Φεβρουαρίου δεν αποτελεί μόνο ημέρα μνήμης, αλλά και ημέρα διεκδίκησης για την απόδοση δικαιοσύνης και τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών μετακίνησης για όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας σήμερα

Σήμερα ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας λόγω Πρωτομαγιάς. Τα δρομολόγια είναι περιορισμένα, εκτός από τα οχήματα ΑμεΑ και τη νυχτερινή γραμμή Ν1. Οι επιβάτες να προγραμματίσουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Οκτωβρίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 1 Οκτωβρίου, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, συλλογική σύμβαση και μέτρα κατά της ακρίβειας.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιφνιδιαστική απεργία ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ.