ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καρναβαλιστές σε αποκριάτικη παρέλαση
Άνθρωποι με αποκριάτικα κοστούμια και μάσκες γιορτάζουν στην παρέλαση καρναβαλιού, με κονφετί στον αέρα.

Η Αθήνα γιορτάζει με κορυφαίες αποκριάτικες εκδηλώσεις

Στην Αθήνα κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με μεγάλη παρέλαση, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια και παραδοσιακά έθιμα από συλλόγους, φέρνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη.

Στην κορύφωσή τους φτάνουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα, με τη μεγάλη παρέλαση που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, ύστερα από μια σειρά πάρτι και δρώμενων που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη Κυριακή, οι μικροί «κάτοικοι» της πόλης συμμετείχαν σε μια πολύχρωμη γιορτή στο Ζάππειο, γεμάτη μουσική, χορό, ξυλοπόδαρους και κινέζικο δράκο. Παιχνίδια και μπαλονοκατασκευές συμπλήρωσαν το εορταστικό σκηνικό, προσφέροντας χαρά και διασκέδαση.

Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου μετέφεραν το πνεύμα των ημερών στις γειτονιές της πόλης, σε πλατείες και πάρκα. Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, η Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες διοργάνωσαν παιδικές δράσεις, εικαστικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Ενώσεις αναβίωσαν παραδοσιακά έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως τους Κορδελάτους της Νάξου και τον Γάμο του Φλάμπουρα των Σαρακατσαναίων, συνοδεία παραδοσιακών χορών και τοπικών δρωμένων.

Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Η μεγαλύτερη γιορτή της Αποκριάς κορυφώνεται με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που έχει πλέον καθιερωθεί στην πρωτεύουσα. Το κέντρο της πόλης γεμίζει ρυθμό και χρώμα, σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα που συνδιοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το ραντεβού δίνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος. Από εκεί θα ξεκινήσει η πομπή των καρναβαλιστών με μουσικοχορευτικά δρώμενα. Την έναρξη θα «ντύσει» μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ενώ τον ρυθμό θα δίνουν οι μπάντες κρουστών Bloco Swingueira και Global Daoulia, ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Μόλυβος» και η ελληνική ομάδα Cheerleaders. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λάμψη 92,3 και Athens DeeJay 95,2 θα μεταδίδουν ζωντανά καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η πομπή θα διασχίσει την Ερμού και την Αιόλου, καταλήγοντας στην πλατεία Κοτζιά, όπου στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με ζωντανή μουσική και οικοδεσπότη τον Δημήτρη Μακαλιά.

Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου

Ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει τους εορτασμούς και την Καθαρά Δευτέρα, με τα παραδοσιακά Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου. Από τις 11 το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα υποδέχεται τους επισκέπτες με μελωδίες, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει νησιώτικο γλέντι με το συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη. Οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν τον χαρταετό τους και να απολαύσουν την ημέρα σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρναβαλιστές σε αποκριάτικη παρέλαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκριάτικο γλέντι στους δρόμους της Αθήνας

Με μουσική, χορό και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Αθήνας με παρέλαση από το Σύνταγμα ως την πλατεία Κοτζιά, παρουσία του δημάρχου Χάρη Δούκα και ζωντανά μουσικά σχήματα να δίνουν τον ρυθμό.
Αλέξης Τσίπρας Ιθάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα κάνει στάση στην Κοζάνη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, συμμετέχοντας σε εκδήλωση για την «Ιθάκη» την Παρασκευή και το Σάββατο. Θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και θα παρουσιάσει το έργο του σε ειδική εκδήλωση το απόγευμα.
Πορεία Ημέρας Γυναίκας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

Ο δήμος Αθηναίων τιμά τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών με πολυεπίπεδο πρόγραμμα δράσεων έως 30/3, με εκθέσεις, συζητήσεις, συναυλίες και παρεμβάσεις για ισότητα, τέχνη, υγεία και εργασιακά δικαιώματα σε διάφορους χώρους της πόλης.