ΓΔ: 2322.66 -0.51% Τζίρος: 170.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:46:41
Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Κεραμέως: Σοβαρές επιπτώσεις στην εξέλιξη των παιδιών από τα κλειστά σχολεία

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η νέα χρονιά δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου και σημείωσε πως «δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία».

Δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν το ολοήμερο σχολείο σημείωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί έμφαση στα πρωινά τμήματα που τόνισε οτι η κυβέρνηση ακολουθώντας τα βήματα των ειδικών και τις θετικές τους εισηγήσεις, αποφάσισε να ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία μέχρι τέλος του μήνα.

«Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία» ανέφερε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός προσθέτοντας οτι οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία, και υπενθύμισε πως τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό.

Τα μέτρα προστασίας μέχρι στιγμής έχουν τηρηθεί υποδειγματικά σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας που ανέφερε οτι «έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσματα και επιπλέον είχαμε μια υποδειγματική τήρηση των μέτρων» αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εφαρμογή των μέτρων, υπογράμμισε όμως πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και την έναρξη των μαθημάτων της νέας χρονιάς, η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε πως το πρώτο κουδούνι της χρονιάς δεν πρόκειται να χτυπήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Υπογράμμισε επίσης πως «δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη».

Σημείωσε επίσης πως «είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία» και ανέφερε οτι «κοιτάξτε γύρω σας. Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη και Μαρινάκης στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα για πρόγραμμα κατά των fake news

Η Σοφία Ζαχαράκη και ο Παύλος Μαρινάκης επισκέφθηκαν το 2ο ΓΕΛ Γέρακα και συζήτησαν με μαθητές του πιλοτικού προγράμματος «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες» για έλεγχο ειδήσεων και αντιμετώπιση παραπληροφόρησης.
Σοφία Ζαχαράκη κοντινό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ξεκινούν το καλοκαίρι οι νέες φοιτητικές εστίες στη Δυτική Μακεδονία

Η Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα, με συνολική χωρητικότητα 750 κλινών και έμφαση στη στήριξη φοιτητικής στέγης και αύξηση του επιδόματος έως 2.000 ευρώ.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Βραβεία Αριστείας σε πρωτεύσαντες δημόσιων πανεπιστημίων

Η Σοφία Ζαχαράκη απένειμε Βραβεία Αριστείας στους πρωτεύσαντες των δημόσιων πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι τιμάται η προσπάθεια και όχι μόνο η επίδοση. Ο θεσμός στηρίζει νέους από όλη τη χώρα και αναδεικνύει τον πανελλαδικό χαρακτήρα της αριστείας.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ενεργοποίηση τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον Γ.Γ. Εκπαίδευσης Γ. Παπαδομαρκάκη, προχωρά στην άμεση εφαρμογή τηλεκπαίδευσης όπου κλείνουν σχολεία με απόφαση δημάρχου λόγω κακοκαιρίας, εφόσον είναι εφικτό.