ΓΔ: 2268.84 -0.33% Τζίρος: 145.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:40
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Shuttertock

Οπλισμένος σαν «αστακός» ο 47χρονος που συνελήφθη για αρπαγή και βιασμό

Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, 30 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στη σπονδυλική του στήλη.

Ένα οπλισμένο κυνηγετικό μονόκαννο όπλο, φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμό διαβίωσης στην ύπαιθρο είχε μαζί του ο 47χρονος που κατηγορείται για αρπαγή και βιασμό 34χρονης υπηκόου Αλβανίας, αποκαλούμενος «δράκος» της Κέρκυρας.

Επιπλέον, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (PowerBank), δύο κατσαβίδια, φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός, ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών, τρεις φορτιστές κινητών τηλεφώνων, μικρό χρηματικό ποσό, σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος, ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός, βρέθηκαν μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του εντοπισμού του δράστη.

Όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης, «για την σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες, αστυνομικές έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, αξιοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικών σκύλων, καθώς και ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν».

Επισημαίνεται ότι ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, που ενέδρευαν στην δασώδη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, 30 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στη σπονδυλική του στήλη.

Για τον περιορισμό και συνάμα απεγκλωβισμό του 47χρονου από τον γκρεμό πραγματοποιήθηκε χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα, ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία.

Με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ, ο συλληφθείς απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ημεδαπού θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιάτο: Σύλληψη 51χρονου για εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε οικία

Σπίτι στο Κιάτο είχε μετατραπεί σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθη 51χρονος, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Πυροβολισμοί τραυμάτισαν τον επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας

Ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας Τρίπολης τραυματίστηκε ελαφρά σε επίθεση από αγνώστους έξω από τη μεγαλύτερη φυλακή της πόλης. Η υπηρεσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης καταδίκασαν το περιστατικό ως «θρασύδειλη επίθεση».
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου για κλοπές σε οικίες και απόπειρα διάρρηξης

Συνελήφθη 45χρονος στο Ηράκλειο για κλοπή, ενώ κατηγορείται και για δύο ακόμη διαρρήξεις σε σπίτια τον Δεκέμβριο, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα. Η προανάκριση συνεχίζεται από τη Δίωξη Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίσσαμος: Σύλληψη 51χρονου για διασπορά ψευδών ειδήσεων για δήθεν εξαφάνιση

Συνελήφθη 51χρονος στον Δήμο Κισσάμου για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου σχετικά με εξαφανισμένο άτομο, προκαλώντας αναστάτωση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.
Κατολίσθηση σε χωριό Γουινέας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Αγνοούμενοι μετά από κατολισθήσεις

Σφοδρή κατολίσθηση έπληξε κατασκήνωση στη βόρεια Νέα Ζηλανδία, με αγνοούμενους, ανάμεσά τους παιδιά. Η λάσπη έθαψε μέρος του χώρου κάτω από το όρος Μανγκανόι. Μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν φωνές στα συντρίμμια.