ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεισμογράφος γραφική παράσταση
Φώτο: Shutterstock

Σεισμός 5,9 βαθμών 238 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 02:43 τα ξημερώματα με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζει «πολύ ισχυρή», μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 02:43 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Καθησυχαστικοί παρουσιάζονται πάντως οι ειδικοί, οι οποίοι αναφέρουν ότι το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται εκτός του ελληνικού τόξου, και τοποθετείται σε περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λιβύη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Εκδήλωση στη Βενεζουέλα για τα θύματα των σεισμών της 24ης Ιουνίου

Περίπου 400 άτομα τίμησαν με λευκά κεριά τα θύματα των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα, 100 μέρες μετά την τραγωδία, στον χώρο όπου κατέρρευσε συγκρότημα κατοικιών στην Καραμπαγιέδα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των αδικοχαμένων.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Χαλανδρίτσα, αναστάτωση στην Πάτρα

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:25 στην Πάτρα, τα Καλάβρυτα και περιοχές της Αχαΐας, με επίκεντρο κοντά στη Χαλανδρίτσα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Σανλιούρφα Τουρκίας χωρίς θύματα ή ζημιές

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:40 στο Καρακιοπρού της Σανλιούρφα, σύμφωνα με την AFAD. Έγινε αισθητός σε Συρία και Ιράκ, ενώ κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο του περυσινού καταστροφικού σεισμού.