ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αυλή σχολείου ημέρα

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση σε τρία σχολεία στο Κορωπί

Με την υπογραφή σύμβασης ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση των 1ου, 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Κορωπίου, με χρηματοδότηση 408.674 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και χρονοδιάγραμμα εννέα μηνών.

Την ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών μονάδων του Δήμου Κρωπίας δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης. 

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 408.674 ευρώ πλέον ΦΠΑ, αφορά το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου καθώς και το 1ο Λύκειο Κορωπίου, με ορίζοντα υλοποίησης εντός εννέα μηνών.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με στόχο τη βελτίωση της θερμομόνωσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 Επιπλέον, προβλέπεται η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης μέσω αυτοματοποιημένων διατάξεων ελέγχου και αντλιών θερμότητας, διασφαλίζοντας υψηλότερη ενεργειακή αποδοτικότητα και σταθερή θέρμανση σε όλες τις αίθουσες.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθεί και ενεργειακή αναβάθμιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, με αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων φωτισμού από σύγχρονες, χαμηλής κατανάλωσης λύσεις.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.Υ), Αθανασίου Γιάνναρη, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρου της ΚΤ.Υ, Τιμολέοντος Κατσίπου, και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κρωπίας, Νίκου Γιαννάκου, ως εκπροσώπου του δημάρχου Δημήτρη Κιούση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης των σχολικών υποδομών, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια περνά από τη φάση των εξαγγελιών στην υλοποίηση με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Όπως ανέφερε, οι παρεμβάσεις θα συμβάλουν στη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, στη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και στην ασφάλεια των μαθητών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΤ.Υ, Τιμολέων Κατσίπος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την εμπιστοσύνη στη διαχείριση σημαντικών έργων παιδείας, τα οποία χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

 Τόνισε τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας για την επιτυχή υλοποίηση των έργων εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤ.Υ, Αθανάσιος Γιάνναρης, επισήμανε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει την αναβάθμιση της σχολικής στέγης στην Αττική, τόσο με την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων όσο και με την ενεργειακή αναβάθμιση υφισταμένων, στο πλαίσιο του προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κρωπίας, Νίκος Γιαννάκος, σημείωσε τη σημασία της επένδυσης στην παιδεία και ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία του Κορωπίου είναι από τα παλαιότερα της Ανατολικής Αττικής.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν επίσης η ειδική γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Έλενα Ράπτη, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική» 2021-2027, Δημήτρης Δρόσης, και η διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων της ΚΤ.Υ, Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολείου Μάνδρας με 420.000 ευρώ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον Θάνο Πλεύρη για την επιπλέον χρηματοδότηση 420.000 ευρώ στον Δήμο Λαρισαίων για έργα υποδομής στη Μάνδρα, αναβαθμίζοντας την περιοχή και τοπικό σχολείο, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες φορέων.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 5,15 εκατ. για αναβάθμιση του Γυμνασίου Χίου «Αδ. Κοραής»

Το Υπ. Μετανάστευσης εγκρίνει 5,15 εκατ. ευρώ για έργο ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», με στόχο καλύτερη ασφάλεια, μάθηση και μείωση ενεργειακού αποτυπώματος.
Λιμάνι Χανίων Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Σύμβαση για ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού με 830.000 ευρώ

Ο Δήμος Χανίων υπέγραψε τη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού σχολείου με προϋπολογισμό 830.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Κρήτη 2021-2027», συνεχίζοντας την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ στα ΑΕΙ για συντήρηση και επισκευές υποδομών

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει χρηματοδότηση 115,85 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών των δημόσιων ΑΕΙ, καλύπτοντας μικρής κλίμακας έργα συντήρησης, επισκευών και τεχνικές μελέτες έως το 2030.
Φοιτητές σε ομάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. για ενεργειακή αναβάθμιση στο Παν. Δυτικής Αττικής

Η Σοφία Ζαχαράκη ενέκρινε χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων στο ΠΔΑ, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και τη βελτίωση των κτηριακών υποδομών.