ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λιμενικός σε περιπολία
Credit: Menelaos Myrillas / SOOC

Διάσωση 108 μεταναστών σε λέμβο 41 μίλια νότια της Γαύδου από το Λιμενικό

Λιμενικές αρχές διέσωσαν 108 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο 41 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 108 μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο προχώρησαν τα ξημερώματα οι λιμενικές αρχές, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), στη θαλάσσια περιοχή 41 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από παραπλέον πλοίο με σημαία Λιβερίας. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μεγάλη μείωση μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά Αιγαίου

Ο πρωθυπουργός δήλωσε την ικανοποίησή του για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, υποσχέθηκε αναβάθμιση του λιμανιού στο Αγαθονήσι και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ειδικά κίνητρα για μικρά νησιά με στόχο την ήπια τουριστική ανάπτυξη.
Σκάφος Λιμενικού Σώματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Λιμενικό συνέλαβε πέντε μέλη κυκλώματος διακινητών στη Σάμο

Οι Αρχές της Σάμου εξάρθρωσαν κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, συλλαμβάνοντας δύο Τούρκους διακινητές, 26 και 34 ετών, έπειτα από πολύμηνη έρευνα και επιχείρηση του Λιμενικού και της ΕΥΠ.
ασθενοφόρο Citroën Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έρευνες για αγνοούμενους μετανάστες, δύο συλλήψεις διακινητών

Συνεχίζονται οι έρευνες στα νότια των Καλών Λιμένων για αγνοούμενους μετά την ανατροπή λέμβου με 50 άτομα. Συμμετέχουν πλωτά και εναέρια μέσα. Δύο άτομα συνελήφθησαν ως διακινητές, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση να μη δικαιολογεί τα ναυάγια ως τυχαία

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη τραγωδία προσφύγων σε ναυάγια, και κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτικές αποτροπής αντί διάσωσης. Ζητά άμεση, πλήρη διερεύνηση στα πρόσφατα ναυάγια Χίου και Κρήτης και απόδοση ευθυνών.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Καμία ένδειξη απώθησης στο ναυάγιο της Χίου

Ο υπουργός Β. Κικίλιας δήλωσε πως δεν υπήρξε pushback από το Λιμενικό στη Χίο, ενώ η σύγκρουση προκλήθηκε από αλλαγή πορείας του σκάφους διακινητή. Η θερμική κάμερα του Λιμενικού δεν ενεργοποιήθηκε και δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές.