ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Ποινική δίωξη σε 52χρονο για ψευδή καταγγελία λίγο πριν τα επεισόδια στην Κυψέλη

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές όπου η δίκη του αναβλήθηκε σε δικάσιμο που θα οριστεί όταν επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια.

Με την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές είναι αντιμέτωπος ο 52χρονος που σύμφωνα με την Αστυνομία κάλεσε την Άμεση Δράση ξημερώματα Σαββάτου για υποτιθέμενη σε βάρος του ληστεία στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη λίγο πριν σημειωθούν τα επεισόδια μεταξύ ομάδων ΜΑΤ και συγκεντρωμένων.

Σε βάρος του 52χρονου ο Εισαγγελέας άσκησε πλημμεληματικού βαθμού ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση στο Αυτόφωρο. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες μετά από ταυτοποίηση που έκανε η Αστυνομία στην επίμαχη κλήση.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 52χρονος φέρεται να κάλεσε μετά τα μεσάνυχτα, Παρασκευής προς Σάββατο, την Άμεση Δράση λέγοντας ότι είναι θύμα ληστείας και τραυματισμού με μαχαίρι στο πόδι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο κατηγορούμενος είπε στο κέντρο «ελάτε να με σώσετε». Φέρεται μάλιστα να επέμεινε στους αστυνομικούς που του τηλεφώνησαν όταν πλησίασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, ότι βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ότι κινδυνεύει.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία το τηλεφώνημα ήταν παγίδα, καθώς οι ομάδες που μετέβησαν στην πλατεία δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από τους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ένταση με ρίψη χημικών, προσαγωγές και συλλήψεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 52χρονος, μόνιμος κάτοικος της περιοχής, είχε απενεργοποιήσει το κινητό του αμέσως μετά την μετάβαση των αστυνομικών στην πλατεία και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές όπου η δίκη του αναβλήθηκε σε δικάσιμο που θα οριστεί όταν επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια.

Το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο 52χρονος ο οποίος ζήτησε να του επιστραφεί το κινητό του, που κατασχέθηκε με την σύλληψη του, καθώς είναι απαραίτητο, όπως είπε, για την δουλειά του. Το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα του, τονίζοντας πως «το κατασχεθέν, είναι πειστήριο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμηλή συμμετοχή και λίγα επεισόδια στις διαδηλώσεις στη Γαλλία

Μειωμένη ήταν η συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις κατά του υψηλού κόστους ζωής, με λιγότερους διαδηλωτές σε σύγκριση με τα προηγούμενα Σάββατα και τη μεγάλη κινητοποίηση της Πέμπτης τόσο στο Παρίσι όσο και συνολικά στη Γαλλία.
Πολωνία, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί από επίθεση ενόπλου σε τουριστικό κέντρο της Κρακοβίας

Έξι νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου που άνοιξε πυρ από το αυτοκίνητό του στην κεντρική πλατεία της Κρακοβίας, σύμφωνα με τις αρχές. Θύματα ανάμεσα σε περαστικούς, με τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες νεκρούς.
Πολωνία, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλος σκότωσε 5 και τραυμάτισε 10 σε επίθεση στην Κρακοβία

Στην Κρακοβία, άνδρας άνοιξε πυρ μέσα από το αυτοκίνητό του στο τουριστικό κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα άτομα. Η αστυνομία και διασώστες έφτασαν άμεσα στο σημείο.
Πολωνία, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί και πάνω από δέκα τραυματίες σε πυροβολισμούς στην Κρακοβία

Πέντε νεκροί και πάνω από δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς κοντά στην κεντρική πλατεία αγοράς της Κρακοβίας. Ο δράστης συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει και δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες από πυροβολισμούς στην Κρακοβία

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες είναι ο απολογισμός πυροβολισμών κοντά στην κεντρική πλατεία αγοράς της Κρακοβίας. Ο ύποπτος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει και δεν υπάρχουν άλλοι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για απάτη και αυθαίρετη δόμηση στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Δικογραφία για απάτη, ψευδείς δηλώσεις και αυθαίρετη δόμηση σχηματίστηκε για 60 άτομα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, για υποθέσεις της τελευταίας 5ετίας που αφορούν παράνομες τακτοποιήσεις ακινήτων και ψευδείς βεβαιώσεις ημερομηνίας δόμησης.