ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό
Τρακτέρ οργώνει αγρό στην ύπαιθρο της Γεωργίας, με έμφαση στη σύγχρονη αγροτική τεχνολογία.

Έργα σε αγροτικές περιοχές Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, μέσω του LEADER

Πρόκειται για πόρους από το πρόγραμμα CLLD-LEADER και τα έργα που θα υλοποιηθούν, θα καλύψουν ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό δημοσίων χώρων.

Το ποσό των 2,9 εκατ. ευρώ, θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), στην Εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου, για την πραγματοποίηση έργων δημοσίου χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για πόρους από το πρόγραμμα CLLD-LEADER και τα έργα που θα υλοποιηθούν, θα καλύψουν ανάγκες των αγροτικών περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως αναπλάσεις και εκσυγχρονισμό δημοσίων χώρων (πεζοδρόμια, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις), στήριξη βασικών υποδομών εκπαίδευσης (κατασκευή αίθουσας στο δημοτικό σχολείο Ριζίων), στήριξη δράσεων που αφορούν στον τουρισμό από το Επιμελητήριο Έβρου και την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου (ΟΕΒΕΣΕ) και την ενίσχυση δράσης πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. 

Ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος, ο οποίος συναντήθηκε στην Ορεστιάδα, με τον δήμαρχο της πόλης και πρόεδρο της ΠΕΔ, Βασίλη Μαυρίδη και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια από οποιονδήποτε φορέα γίνεται στην περιοχή αυτή, εκτιμώντας ότι γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια από την Εταιρία Έρευνας και Ανάπτυξης Β. Έβρου. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποχώρηση αγροτών από μπλόκο Νίκαιας και νέα κινητοποίηση στη Λάρισα

Οι αγρότες της Θεσσαλίας αποχώρησαν σήμερα από το μπλόκο της Νίκαιας, αποσύροντας τα τρακτέρ, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης. Δηλώνουν ότι δεν εγκαταλείπουν τα αιτήματά τους και κινητοποιήθηκαν με οχήματα στη Λάρισα.
Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταδιακή αποχώρηση αγροτών και κτηνοτρόφων από τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα

Σταδιακά επιστρέφουν στα χωριά και τις μονάδες τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, μετά από κινητοποιήσεις ενάμιση μήνα. Αύριο αποχωρούν από τα τελευταία μπλόκα σε εθνικές οδούς και κομβικά σημεία της περιοχής.
Μιχάλης Κατρίνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Οι αγρότες δεν χρειάζονται επιτροπές, αλλά άμεσες λύσεις

Ως άλλοθι για κυβερνητική αποτυχία χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, την πρόταση για επιτροπή στον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι οι αγρότες ζητούν λύσεις και στήριξη.