ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Συλλήψεις στην Αττική για διακίνηση πλαστών έργων τέχνης και κατοχή όπλων

Δύο άτομα 42 και 57 ετών συνελήφθησαν στην Αττική για διακίνηση πλαστών έργων τέχνης, μετά τον εντοπισμό 481 πινάκων και οπλισμού σε έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., με την υπόθεση να διαβιβάζεται στην Εισαγγελία.

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αττική για κατοχή και διακίνηση πλαστών έργων τέχνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 25 Νοεμβρίου 2025, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 42 και 57 ετών, εντοπίστηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για δοσοληψία πλήθους πλαστών πινάκων ζωγραφικής. Ο 57χρονος αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διεξήχθησαν παρουσία δικαστικών λειτουργών σε οικίες και άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 481 έργα τέχνης – πίνακες ζωγραφικής, δύο πιστοποιητικά γνησιότητας, τέσσερα πιστόλια, έξι γεμιστήρες, 370 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε θήκες πιστολιών, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα καταγραφικό μηχάνημα και μία οθόνη με κάρτα μνήμης.

Σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη, η πλειονότητα των κατασχεθέντων πινάκων ζωγραφικής αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά. Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και απομιμήσεις έργων γνωστού Έλληνα ζωγράφου, τα γνήσια έργα του οποίου έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Λαμία συνελήφθη δραπέτης φυλακών της Χαλκιδικής με υπεξαιρεμένο όχημα

Αστυνομικοί εντόπισαν στη Λαμία δραπέτη από το Αγροτικό Κατάστημα Κασσάνδρας, ο οποίος κυκλοφορούσε με υπεξαιρεμένο αυτοκίνητο. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πιστόλι replica και κινητό τηλέφωνο.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Στενή συνεργασία ΕΛ.ΑΣ με Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το έγκλημα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λάουρα Κοβέσι συναντήθηκαν στην Αθήνα, ενισχύοντας τη συνεργασία Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κατά του εγκλήματος.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους σπείρας στη Θεσσαλονίκη για απάτες σε ηλικιωμένες

Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό ύποπτο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, με στόχο το παράνομο όφελος από τις πράξεις αυτές.
Χρήματα και χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη για κακουργήματα σε μέλη κυκλώματος εκβιαστών καταστηματαρχών

Ποινική δίωξη για 13 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε εμπλεκόμενους κυκλώματος εκβιασμών καταστηματαρχών στην Αθήνα, με αρχηγούς κρατούμενους. Πέντε συνελήφθησαν, ενώ άλλοι τέσσερις ελέγχονται.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε συλλήψεις για εκβιασμούς και εκρήξεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε σπείρα που έκανε επιθέσεις με εκρηκτικά και εκβιασμούς σε καταστήματα στην Αττική· συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ ο αρχηγός φέρεται να είναι 49χρονος κρατούμενος.