ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Στη Λαμία συνελήφθη δραπέτης φυλακών της Χαλκιδικής με υπεξαιρεμένο όχημα

Αστυνομικοί εντόπισαν στη Λαμία δραπέτη από το Αγροτικό Κατάστημα Κασσάνδρας, ο οποίος κυκλοφορούσε με υπεξαιρεμένο αυτοκίνητο. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πιστόλι replica και κινητό τηλέφωνο.

Στη Λαμία, στις 14 Οκτωβρίου 2025, συνελήφθη αλλοδαπός δραπέτης φυλακών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Ο συλληφθείς είχε δραπετεύσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2025 από το Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών και έξι μηνών για διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Ο οδηγός του οχήματος ήταν ο δραπέτης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι replica και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το όχημα είχε υπεξαιρεθεί το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2025. Ο νόμιμος ιδιοκτήτης, επίσης αλλοδαπός, είχε καταγγείλει την υπεξαίρεση στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατησίων Αττικής.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και θα επιστραφεί στον νόμιμο κάτοχό του. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στις αρμόδιες αρχές, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Στενή συνεργασία ΕΛ.ΑΣ με Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το έγκλημα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λάουρα Κοβέσι συναντήθηκαν στην Αθήνα, ενισχύοντας τη συνεργασία Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κατά του εγκλήματος.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Χαλκίδα για διακίνηση ναρκωτικών, αρχαία και οπλοκατοχή

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παρανομίες έγιναν στη Χαλκίδα. Σχηματίστηκαν δικογραφίες και για συνολικά 17 άτομα, εκ των οποίων οι οκτώ ταυτοποιήθηκαν, ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς: Εντοπίστηκε τηλεφωνική απάτη με κοσμήματα 12.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στο Κιλκίς με λεία άνω των 12.000 ευρώ. Δικογραφία σχηματίστηκε για δύο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν. Ο παθών πείστηκε να αφήσει κοσμήματα εκτός σπιτιού από επιτήδειο που προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε καφέ και πρακτορεία

Η Αστυνομία εξιχνίασε σειρά ληστειών σε καταστήματα και πρακτορεία στη Θεσσαλονίκη, με δράστη 33χρονο αλλοδαπό που απειλούσε υπαλλήλους με μαχαίρι. Οι ληστείες έγιναν από Δεκέμβριο 2024 έως Ιανουάριο 2025.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Σύλληψη υπόπτου με δεσμούς με φιλοϊρανική οργάνωση για απαγωγή

Συνελήφθη μέλος φιλοϊρανικής οργάνωσης που φέρεται να σχετίζεται με την απαγωγή Αμερικανίδας δημοσιογράφου στο Ιράκ, με επίσημη επιβεβαίωση από Ιρακινό αξιωματούχο. Ο συλληφθείς σχετίζεται με την πολιτοφυλακή Καταέμπ Χεζμπολάχ.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Τέσσερις προφυλακισμένοι, 22 κατηγορούμενοι

Με τέσσερα εντάλματα προσωρινής κράτησης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες 22 κατηγορουμένων για το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ. Οι απολογίες ενώπιον της Ανακρίτριας έγιναν Παρασκευή και Σάββατο.