Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση JobReady της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), προσφέροντας δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής για την ενίσχυση της προετοιμασίας όσων αναζητούν εργασία.
Η δράση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και τη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης.
Η φετινή διοργάνωση αποτελεί τη δεύτερη στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει περισσότερα από 20 θεματικά εργαστήρια. Σε αυτά συμμετέχουν εξειδικευμένοι σύμβουλοι της ΔΥΠΑ, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων, επαγγελματίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επιχειρηματίες που μοιράζονται τις εμπειρίες τους.
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας και να αναπτύξουν επαγγελματικές και οριζόντιες δεξιότητες.
Επιπλέον, μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και να βελτιώσουν το βιογραφικό τους, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για τη διαδικασία της συνέντευξης και τη διαχείριση της επαγγελματικής παρουσίας στο LinkedIn.
Σύμφωνα με τη διοικήτρια της ΔΥΠΑ, Γιάννα Χορμόβα, η εκδήλωση προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργία ανταγωνιστικού βιογραφικού, ανάπτυξη αυτοπεποίθησης στη συνέντευξη, αλλά και παρουσίαση της επαγγελματικής πορείας με έμφαση στις δεξιότητες.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες μπορούν να εμπνευστούν από παραδείγματα ανέργων που εξελίχθηκαν σε επιχειρηματίες, να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να γνωρίσουν εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας και κοινωνικής καινοτομίας, διερευνώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής επιχείρησης στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Η διοικήτρια της ΔΥΠΑ υπογράμμισε ότι πρόκειται για την όγδοη αντίστοιχη εκδήλωση σε πανελλαδικό επίπεδο. Περισσότερα από είκοσι εξειδικευμένα εργαστήρια υλοποιούνται με τη συμμετοχή στελεχών HR, παρέχοντας πρακτική εξάσκηση στη σύνταξη και υποβολή βιογραφικού, στη βελτίωση δεξιοτήτων και στην υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών.
Η προσέλευση είναι μεγάλη, με 1.300 προεγγραφές μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΔΥΠΑ. Το δίκτυο συνεργατών της υπηρεσίας στηρίζει τόσο τις εκδηλώσεις JobReady όσο και τις Ημέρες Καριέρας και τα online θεματικά εργαστήρια, τα οποία συνεχίζονται δυναμικά και τους επόμενους μήνες.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΥΠΑ, Βασίλης Γεωργιάδης, σημείωσε ότι η αγορά εργασίας εξελίσσεται και η υπηρεσία προσαρμόζεται, δίνοντας έμφαση στη συμβουλευτική και στην υποστήριξη των πολιτών.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα από τις 10:00 έως τις 18:00, στο ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki, ενώ οι δράσεις JobReady της ΔΥΠΑ θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το επόμενο διάστημα.