ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δημαρχείο Αθηναίων κτήριο
Φώτο: Shutterstock

Επιχειρησιακή δράση του Δήμου Αθηναίων για την πάταξη του παρεμπορίου

Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε δύο επιχειρησιακές δράσεις κατά του παρεμπορίου χθες, σε Μιχαήλ Βόδα και Παγκράτι, με ελέγχους, κατασχέσεις προϊόντων και βεβαίωση παραβάσεων, ενισχύοντας τη νομιμότητα στις γειτονιές της πόλης.

Σε δύο έκτακτες επιχειρησιακές δράσεις προχώρησε το Σάββατο ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την ενίσχυση της νομιμότητας στην πόλη.

Η πρώτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη λαϊκή αγορά της οδού Μιχαήλ Βόδα, όπου κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, προχώρησαν σε κατάσχεση και καταστροφή παράνομων προϊόντων.

Η δεύτερη δράση έλαβε χώρα στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι. Εκεί διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως διπλή στάθμευση, παρεμπόδιση ραμπών ΑμεΑ, κατάληψη στάσεων ΜΜΜ και άλλες παρόμοιες παραβάσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σημείωσε πως «στην Αθήνα δεν αφήνουμε χώρο στην ανομία και στο παρεμπόριο». Τόνισε επίσης ότι οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με συνέπεια και σεβασμό στους πολίτες, στηρίζοντας τους νόμιμους επαγγελματίες και προστατεύοντας τον δημόσιο χώρο.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοσίων Κοινοχρήστων Χώρων, Θωμάς Γεωργιάδης, επισήμανε τη σύνθετη επιχείρηση στη Μιχαήλ Βόδα και την ενίσχυση της τροχονομικής αστυνόμευσης στο Παγκράτι. Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσει με καθημερινούς, στοχευμένους ελέγχους, τόσο κατασταλτικούς όσο και αποτρεπτικούς, για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους

Κοινές περιπολίες ξεκινούν ΕΛΑΣ και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης για να σταματήσει η παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια με στόχο την ασφάλεια των πεζών και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Αθηναίων σε πλήρη κινητοποίηση για την κακοκαιρία BYRON

Σε πλήρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω της κακοκαιρίας BYRON, με συνεχείς παρεμβάσεις σε σημεία υψηλού κινδύνου, επιχειρήσεις αντλήσεων, αποκαταστάσεις βλαβών και δράσεις υποστήριξης αστέγων, ενώ γίνεται έκκληση για υπεύθυνη ενημέρωση.