ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άδειο σχολικό θρανίο

Από τις 6 Μαΐου επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεότερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου, και πρώτοι επιστρέφουν στισ σχολικές αίθουσες οι μαθητές της Γ΄Λυκείου. Θα ακολουθήσουν στισ 18 του μήνα οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων των Λυκείων και των Γυμνασίων. 

Μετά τις 20 Μαΐου θα ληφθεί απόφαση για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα οποία σίγουρα θα παραμείνουν κλειστά έως την 1η Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό σχολείο αυλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανά ανοιχτά από σήμερα τα σχολεία της Γκράβας

Τα σχολεία της Γκράβας ανοίγουν ξανά σήμερα έπειτα από σχεδόν ένα μήνα, αφού οι έλεγχοι δεν εντόπισαν διαρροή αερίου. Η θέρμανση θα λειτουργήσει όταν διασφαλιστεί η ασφάλεια και ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανανοίγει το Γυμνάσιο Βασιλικών Θεσσαλονίκης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Το Γυμνάσιο Βασιλικών θα επαναλειτουργήσει στις 3 Νοεμβρίου μετά το ατύχημα με τον σοβά. Συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης, με ξήλωμα επιχρισμάτων για την αποτροπή νέων περιστατικών, κατόπιν αυτοψίας από δημοτική ομάδα.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκπαιδευτικοί θεωρούν ανεπαρκείς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα σχολεία είναι ανεπαρκείς για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των μαθητών, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις και μικρότερες τάξεις για καλύτερη εκπαίδευση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ομαλή σχολική ζωή στη Γκράβα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και ανακοίνωσε οργανωμένο σχέδιο στήριξης με αναπλήρωση ωρών και ενισχυτική διδασκαλία, ειδικά για Γ' Λυκείου και μικρότερους μαθητές.
Καστελόριζο λιμάνι σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστελόριζο: Το μικρό νησί που μαθαίνει μέσα από γρίφους

Το Καστελόριζο, με έμπνευση από τις δυσκολίες στη δεκαετία του '70, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Γρίφων χάρη στον Πανταζή Χούλη και την Ελένη Γραμματικοπούλου, προωθώντας τα μαθηματικά και τη γνώση σε όλη την Ελλάδα.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Παραμένει κλειστό το Γυμνάσιο Βασιλικών και την επόμενη εβδομάδα

Το Γυμνάσιο Βασιλικών θα παραμείνει κλειστό έως 30 Οκτωβρίου λόγω εργασιών αποκατάστασης, μετά την πτώση σοβά που τραυμάτισε μαθητή. Ο Δήμος Θέρμης προχωρά σε ξήλωμα όλων των επιχρισμάτων για λόγους ασφαλείας.