ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Δωρεάν συμβουλές για τον κορονοϊό προσφέρει ελληνική εφαρμογή τηλεϊατρικής

Δωρεάν υπηρεσίες κατά του κορονοϊού προσφέρει η ελληνική εφαρμογή Dr. Button, σε συνεργασία με πέντε περιφέρειες και τους ιατρικούς συλλόγους τους.

Τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας αναδεικνύει η κρίση του κορονοϊού. Τα μέτρα αποστασιοποίησης καθιστούν αναγκαία την άμεση, αλλά ασφαλή επικοινωνία ιατρού και ασθενούς και αυτό το κατόρθωσε μία ικανή ομάδα νέων Ελλήνων επιστημόνων με έναν Γάλλο οικονομολόγο υγείας.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εφαρμογή Τηλεϊατρικής σε κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέσω της οποίας και σε συνεργασία με πέντε περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου) και τους ιατρικούς συλλόγους τους παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες κατά της λοίμωξης με τον ιό σε χιλιάδες πολίτες. 

Οι πολίτες μπορούν να συμβουλευτούν έναν γιατρό μεταξύ των περισσότερων από 30 ειδικοτήτων που εκπροσωπούνται (γενικοί ιατροί, παιδίατροι, πνευμονολόγοι κλπ.) παντού στην Ελλάδα. Η τηλεϊατρική για τον κορονοϊό θα εξακολουθεί να είναι δωρεάν. Εκτός από την τηλεσυμβουλευτική, οι εφαρμογές Dr. Button είναι επίσης εξοπλισμένες με έναν έλεγχο συμπτωμάτων και τον προσωπικό ιατρικό φάκελο των ασθενών, ώστε οι τελευταίοι να έχουν συγκεντρωμένες όλες τις ιατρικές τους πληροφορίες σε ένα σημείο. Οι εφαρμογές εμπλουτίζονται διαρκώς με νέα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα ραντεβού για τηλεδιάσκεψη.

Ο Stéphane Billon, Ιδρυτής και CEO της Dr. Button δήλωσε: «Ο κορονοϊός είναι μόνο ένας καταλύτης αλλαγών στον ιατρικό τομέα. Η Dr. Button θα καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην επιθυμία για συμβουλευτική ιατρική και την πρακτική αδυναμία της να υλοποιηθεί. Ωστόσο η τηλεϊατρική είναι μόνο η αρχή. Σύντομα, θα αλλάξουν τα δεδομένα από τη θεραπευτική ιατρική στην προληπτική, χάρη στα big data, την τεχνητή νοημοσύνη, κλπ. Η Dr. Button είναι στο πλευρό των επαγγελματιών υγείας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα σταθεί αρωγός τους σε αυτή τη νέα εποχή που ανατέλλει».

Ο Δημήτρης Μπαλαουάρας, CTO και Managing Director της Dr. Button δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, το 60% των ιατρών χρησιμοποιούν ήδη υπάρχουσες λύσεις για εικονικές επισκέψεις. Τις περισσότερες φορές, τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσεων όπως το Skype. Αλλά αυτές οι λύσεις δεν έχουν κατασκευαστεί για ιατρική χρήση. H Dr. Button επιλύει το πρόβλημα με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες. Διασφαλίσαμε επίσης δεδομένα και ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε ασθενείς και ιατρούς. Χάρη στην τεχνολογία κρυπτογράφησης εξασφαλίζουμε ότι οι τηλεσυνεδρίες είναι ιδιωτικές και ασφαλείς, τα δεδομένα είναι ανώνυμα, πληρούν τους αυστηρότερους κανονισμούς και συμμορφώνονται πλήρως με το GDPR».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70% των κρουσμάτων Δυτικού Νείλου στην Αττική και 10 θάνατοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζητά διαφάνεια για τις ενέργειες κατά της εξάπλωσης του ιού Δυτικού Νείλου, ειδικά στην Αττική, αναρωτώμενος αν οι αρχές έδρασαν έγκαιρα ή υποτίμησαν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 4.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό

Τα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό ξεπέρασαν τα 4.000 για πρώτη φορά, με την επιδημία να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο και η ταχύτερα εξαπλούμενη. Ειδικοί εκτιμούν πως τα αληθινά περιστατικά ίσως ξεπερνούν τα καταγεγραμμένα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: Η δεύτερη μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα με 3.532 κρούσματα

Η νέα επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, με 3.532 κρούσματα και 1.556 θανάτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αρχών.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 506 νεκροί σε 1.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.561 κρούσματα, ενώ το στέλεχος Bundibugyo δεν έχει ακόμα εμβόλιο ή θεραπεία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι ζητά αυξημένο συντονισμό ΕΕ για αφίξεις από περιοχές με Έμπολα

Η Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε αυξημένο συντονισμό για την αντιμετώπιση αφίξεων από περιοχές με Έμπολα, μέσω επιστολής προς ΕΕ, και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε συνάντηση υπουργών Υγείας.
Τοπίο Τενερίφης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τενερίφη: Το κρουαζιερόπλοιο θα εκκενωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα

Η απομάκρυνση των επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού στην Τενερίφη θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Δευτέρας, με προτεραιότητα στους Ισπανούς, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας.