ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το σχέδιο του υπ. Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Οι Πανελλαδικές αναμένεται να ξεκινήσουν κοντά στις 20 Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Σταδιακή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις με αυστηρούς κανόνες.

Με νέους κανόνες για να διαφυλαχθεί όσο γίνεται η υγεία των παιδιών αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, με τους μαθητές να επιστρέφουν σταδιακά στις τάξεις.  Σήμερα αναμένεται η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως να ανακοινώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα και μέτρα που θα υπάρξουν για την επιστροφή των μαθητών στα θρανεία.

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, με τις υπόλοιπες τάξεις και το Γυμνάσιο να επιστρέφει στα θρανία στις 18 Μαΐου και τα μαθήματα προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου. Θα δημιουργηθούν συνθήκες για χρήση αντισηπτικών, ενώ δεν θα ξεπερνούν τους 15 οι μαθητές σε κάθε αίθουσα.

Τα φροντιστήρια τελειόφοιτων του Λυκείου αναμένεται να λειτουργήσουν με ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση από 11 Μαΐου, και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα ξεκινήσουν και πάλι την λειτουργία τους στις 18 του μήνα.

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις  που αναμένεται να ξεκινήσουν κοντά στις 20 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι αίθουσες των Γυμνασίων και ίσως και Δημοτικών σχολείων καθώς οι ανάγκες θα είναι αυξημένες αφού δεν θα μπορούν να υπάρχουν πάνω από 10 μαθητές ανά αίθουσα.

Θα τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων και θα εισέρχονται στις αίθουσες αφού έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι καθηγητές που θα επιτηρούν θα πρέπει να λαμβάνουν επίσης τα ίδια μέτρα ενώ για τους υποψηφίους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα υπάρξει ειδική μέριμνα.

Τα σχολεία θα ανοίξουν με εφαρμογή αυστηρών κανόνων ασφαλείας επίσης. Στα σχέδια συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση κυλιόμενου ωραρίου καθώς θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα, ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση μασκών όπου χρειάζεται.

Για τα Πανεπιστήμια θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που πραγματοποιείται ήδη και μέσα στον Ιούλιο να έχει ολοκληρωθεί και η εξεταστική. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η κατ' οίκον διανομή των συγγραμάτων στους φοιτητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές: Εκπνέει αύριο η προθεσμία για υποβολή του μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τη σχετική πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας και να επιλέγουν την επεξεργασία Μηχανογραφικού ή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταίες ημέρες για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου

Σύμφωνα με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές των βάσεων εισαγωγής στο 1ο, το 3ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Σπουδών Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής, αντίστοιχα.
Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2024: Οι τάσεις των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

Συνολικά, 90.416 υποψήφιοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές, διεκδικώντας μία από τις 68.851 διαθέσιμες θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από αυτούς, οι 74.847 υποψήφιοι προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών καθηγητών

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών