ΓΔ: 2034.22 -0.01% Τζίρος: 368.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δεμένο πλοίο λιμάνι
Πλοίο δεμένο με κάβους στο λιμάνι. Αντανακλά ημέρα απεργίας ή διακοπής δρομολογίων.

Ακινητοποιημένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω απεργίας της ΠΝΟ και ΓΣΕΕ

Ακινητοποιημένα σήμερα τα ακτοπλοϊκά πλοία, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας για την αύξηση του ημερήσιου ωραρίου έως 13 ώρες.

Δεμένα παραμένουν σήμερα τα πλοία της ακτοπλοΐας σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Η απεργιακή κινητοποίηση αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα, με προγραμματισμένη λήξη επίσης τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, αφορμή για την απεργία αποτελεί το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας έως και 13 ώρες, γεγονός που, όπως επισημαίνεται, καταργεί το ιστορικό τρίπτυχο «8 ώρες εργασία - 8 ώρες ανάπαυση - 8 ώρες ελεύθερος χρόνος».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι οι ναυτεργάτες συγκαταλέγονται ήδη στους πιο επιβαρυμένους εργαζομένους, με παρατεταμένες ώρες εργασίας που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία, την ασφάλεια και την οικογενειακή τους ζωή.

Στήριξη στους ναυτεργάτες παρέχει και η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η οποία εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα μεγάλα λιμάνια. Η ΟΜΥΛΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, την επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Οι ναυτεργάτες καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις σχετικές συγκεντρώσεις, με βασικά σημεία συνάντησης τα Προπύλαια και την Πλατεία Κλαυθμώνος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Στήριξη στην απεργία της 1/10 ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 1 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές ρυθμίσεις για 13ωρη εργασία και διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Τραμ Νέος Κόσμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταξύ 09:00 και 17:00 θα κινηθεί το Τραμ λόγω της πανελλαδικής απεργίας

Το Τραμ θα κινηθεί αύριο 1η Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 17:00 για τη διευκόλυνση των απεργών στη συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που κορυφώνονται στις 11:00 στην Κλαυθμώνος.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 1ης Οκτωβρίου, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και ζητώντας καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.