ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ποττάκης, Ιμπραίμ
Φώτο: Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης με τον Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Αιγύπτου, Δρ. Χάνι Ιμπραίμ, Credits; Συνήγορος του Πολίτη

Συνάντηση Ποττάκη με τον νέο ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αιγύπτου

Ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αιγύπτου, Δρ. Χάνι Ιμπραίμ, συζητώντας τρόπους συνεργασίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, είχε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025 συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Αιγύπτου, Δρ. Hany Ibrahim.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και διερεύνησαν τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της προστασίας και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και επιβεβαίωσε τη βούληση Ελλάδας και Αιγύπτου να ενισχύσουν τους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη λειτουργία ανεξάρτητων θεσμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ενίσχυση της ελληνοαιγυπτιακής συνεργασίας και στην υγεία

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα συνάντησε τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουν την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της υγείας, την ανάπτυξη υποδομών και τη βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών των δύο χωρών.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλική ενημέρωση για καλώδιο, πυρ ομαδόν στον ΟΗΕ κατά τουρκολιβυκού μνημονίου

Η ενημέρωση της Αγκυρας από το Παρίσι για το καλώδιο θα κάμψει τις τουρκικές αντιδράσεις εκτιμά η Αθήνα, πέντε κράτη και Ε.Ε. κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ενιαίο «όχι» στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο από Ελλάδα και εταίρους

Ο Γ. Γεραπετρίτης, εκπροσωπώντας Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και ΕΕ, τόνισε πως το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο, αντίθετο στο Διεθνές Δίκαιο και δεν έχει νομική ισχύ για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών ή τρίτα κράτη.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Ιστορική συμφωνία εις βάρος της Μονής Σινά

Η Ρένα Δούρου χαρακτηρίζει «ιστορική αλλά σε βάρος» της Μονής Σινά τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, ζητώντας τη δημοσιοποίηση του κειμένου και απαντήσεις για τις επιπτώσεις στο αρχαιότερο χριστιανικό μοναστήρι που λειτουργεί 15 αιώνες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για Μονή Σινά, διασφαλίζει τον χαρακτήρα της

Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ιστορική τομή» τη συμφωνία με την Αίγυπτο για τη Μονή Σινά, διασφαλίζοντας τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της. Έδωσε συγχαρητήρια και τόνισε το ενωτικό μήνυμα όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.