ΓΔ: 2034.22 -0.01% Τζίρος: 368.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
Σφυρί δικαστηρίου μπροστά από το άγαλμα της δικαιοσύνης, έννοια νόμου και πλειστηριασμών.

Χανιά: Σε εξέλιξη οι απολογίες 17 κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση

Συνεχίζονται οι απολογίες για την υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά· 17 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους οι φερόμενοι «εγκέφαλοι». Ένας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απολογίες 17 κατηγορουμένων για τη φερόμενη εγκληματική οργάνωση στα Χανιά. Οι κατηγορούμενοι προσήλθαν το πρωί της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας των απολογιών που αφορούν συνολικά 43 συλληφθέντες με βάση την πρώτη δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση.

Οι απολογίες εστιάζουν σε σοβαρά αδικήματα, όπως διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, οπλοκατοχή, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ενδεχόμενη διαπλοκή με θεσμικούς παράγοντες. Όλες οι πράξεις εξετάζονται στο πλαίσιο της αρχικής δικογραφίας, που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις αρμόδιες αρχές και την τοπική κοινωνία.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους που κλήθηκαν σήμερα σε απολογία συγκαταλέγονται και οι δύο φερόμενοι ως επικεφαλής του παράνομου κυκλώματος, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως οι βασικοί συντονιστές των παράνομων δραστηριοτήτων.

 Μέχρι στιγμής, ο κύκλος των απολογιών ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα έχει ολοκληρωθεί για τρεις κατηγορούμενους, με έναν εξ αυτών να κρίνεται προσωρινά κρατούμενος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες δικαστικές αίθουσες στα Χανιά ανακοίνωσε ο υφ. Δικαιοσύνης

Όπως είπε, «η λύση είναι ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο, αλλά μέχρι τότε οι όποιες πιέσεις θα αμβλυνθούν από τη λειτουργία των πρώην φυλακών, εκφράζοντας την ελπίδα «να παραδοθεί σύντομα σε χρήση».
Χρήματα και χειροπέδες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα απάτης ΦΠΑ – 17 συλλήψεις και 500.000 ευρώ δεσμεύτηκαν

Η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε συμμορία που εξαπατούσε μέσω επιστροφών ΦΠΑ και παρακρατήσεων φόρου. Σε μεγάλη επιχείρηση, συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ τους λογιστές, και κατασχέθηκαν τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε μετρητά.