ΓΔ: 1430.9 -2.95% Τζίρος: 118.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Business Daily

«Στερεύουν» τα χρήματα στα νοικοκυριά δείχνει νέα δημοσκόπηση

Το 62% των ερωτώμενων θεωρεί σωστό το #ΜένουμεΣπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου ενώ το 24% απαντά πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διαρκέσουν και περισσότερο εάν χρειαστεί.

Ανησυχία για τα οικονομικά του εκφράζει σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες, ενώ «πεσμένη» ψυχολογία έχει το 70% λόγω του εγκλεισμού, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μετακινήσεων. 

Αυτά είναι κάποια από τα συμπεράσματα της  5ης έρευνας COVID CONTROL, που υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων - ερευνών Interview σε πανελλαδικό δείγμα 805 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από τις 6/4/2020 έως τις 10/4/2020. Η πραγματοποίηση της έρευνας σέβεται απόλυτα το #Μένουμε Σπίτι και τα αποτελέσματα της εξάγονται με την χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

Έτσι, το 62% των ερωτώμενων θεωρεί σωστό το #Μένουμε Σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου ενώ το 24% απαντά πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διαρκέσουν και περισσότερο εάν χρειαστεί, το 11% χαρακτηρίζει ως υπερβολικά τα μέτρα και το 3% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Ο περιορισμός των μετακινήσεων «δυσκόλεψε» το 55% των ερωτώμενων, ενώ το με 41% χαρακτηρίζει ως πιο δύσκολο μέτρο το κλείσιμο της αγοράς, το 24% την παραμονή στο σπίτι και το 11% η αναστολή λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τελειώνουν τα χρήματα στα νοικοκυριά

«Η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει τα οικονομικά των νοικοκυριών. Για τα δικά σας οικονομικά τι θα λέγατε;»

Σε αυτή την ερώτηση το 32% απαντάει ότι έχει διαθέσιμα χρήματα για ακόμα έναν με δυο μήνες παραμονής στο σπίτι απαντά το 32%, το 44% για ακόμα δυο με τρεις εβδομάδες το 44% και 24% δηλώνει ότι πλέον δεν έχει καθόλου χρήματα. 

Η παραμονή στο σπίτι έχει «ρίξει» την ψυχολογία του 70% των ερωτώμενων, ενώ το 30% απαντά πως έχει επηρεαστεί θετικά/μάλλον θετικά. Το 67% δηλώνει ότι η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει θετικά/μάλλον θετικά τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, έναντι του 33% που απαντά αρνητικά/μάλλον αρνητικά.

Τα σχέδια για την επόμενη μέρα
 

«Όταν με το καλό λήξει η εφαρμογή των μέτρων, τι είναι αυτό που θα κάνετε πρώτο από όλα;» Το 32% απάντησε πως θα βγει έξω για καφέ/φαγητό, το 28%  θα επισκεφτεί κάποιο κομμωτήριο/κουρείο/γυμναστήριο/κέντρο αισθητικής κλπ.), το 22%  θα πάει ταξίδι/διακοπές και το 3% θα μεταβεί σε κατάστημα ένδυσης και υπόδησης.

Το σύστημα υγείας της χώρας, συγκριτικά με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών «κράτησε» καλύτερα αναφέρει το 66% των ερωτηθέντων, «κράτησε» το ίδιο όπως και αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών λέει το 19%, δεν «κράτησε» επισημαίνει το 8% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 7%.

Τέλος, οι ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας (αποφάσεις για την λήψη μέτρων, διαγγέλματα, υπουργικά συμβούλια εξ αποστάσεως, δράσεις για την στήριξη της οικονομίας κλπ.) κρίνονται θετικά/μάλλον θετικά από το 82%, αρνητικά/μάλλον αρνητικά από το 14% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 4%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων covid - 19 στη χώρα μας

Σύμφωνα με ειδικούς, η κορύφωση της εξάπλωσης της Covid-19 για τον φετινό χειμώνα αναμένεται μετά τα Φώτα, καθώς τότε θα προστεθούν και όσοι κόλλησαν κατά την Πρωτοχρονιά και την νυχτερινή διασκέδαση των ημερών.