ΓΔ: 1431.88 0.62% Τζίρος: 95.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Συνωστισμός στο Ηράκλειο, 2.000 άτομα κυκλοφορούσαν στο λιμάνι - Έκλεισε ο λιμενοβραχίονας

Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, κ. Δουβής, εξήγησε ότι πολύς κόσμος επέλεγε για σωματική άσκηση και για περπάτημα τον λιμενοβραχίονα, οπότε κατέστη αναγκαία η λήψη του μέτρου.

Έκλεισε εξαιτίας των «προϋποθέσεων συνωστισμού» που δημιουργούνταν τις τελευταίες ημέρες ο βόρειος λιμενοβραχίονας του Ηρακλείου με απόφαση του Λιμεναρχείου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής, μετά το τετραήμερο κακοκαιρίας και την βελτίωση του καιρού, ο κόσμος που επέλεγε για σωματική άσκηση και για περπάτημα τον λιμενοβραχίονα του Κούλε, ήταν πολύς και κατέστη αναγκαία η λήψη αυτού του μέτρου.

«Ο λιμενοβραχίονας έκλεινε με τη δύση του ηλίου και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία των πολιτών. Τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς υπήρξε στιγμή που στον λιμενοβραχίονα κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα δύο χιλιάδες άτομα. Αποφασίσαμε να κλείσουμε το λιμενοβραχίονα, προκειμένου να προστατεύσουμε τον κόσμο καθώς δημιουργούνταν προϋποθέσεις συνωστισμού».

Ο κ. Δουβής εξήγησε ότι όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες ήταν συνεργάσιμοι και όλοι είχαν μαζί τους τα απαραίτητα αποδεικτικά και τις ταυτότητές τους «όμως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν οδήγησαν, πιθανόν, περισσότερους συμπολίτες έξω από τα σπίτια έστω και για λίγη ώρα. Ο λιμενοβραχίονας είναι ένα σημείο όπου ο κόσμος συνηθίζει να περπατάει, όμως αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αφού έχει τέτοια μαζικότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσβησε η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στο Λιτόχωρο της Πιερίας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Ντελάλης», δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν στην περιοχή και φέρεται να εκτελούσαν αγροτικές εργασίες κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς. Οι άνδρες αυτοί προσήχθησαν.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι απαντά η Πυροσβεστική σε δημοσίευμα εφημερίδας για τη φωτιά στο Βαρνάβα

Η ανακοίνωση εξεδόθη ως απάντηση σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», όπου γίνεται λόγος για κακές εκτιμήσεις και λάθη του Πυροσβεστικού Σώματος στη φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής την περασμένη Κυριακή (11/8).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τετάρτη απολογείται σε ανακρίτρια ο 80χρονος για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά

Ο πολίτης, που οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης μέχρι 20 έτη.