ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:51:18
Τροχαίο με μηχανή
Η φωτογραφία δείχνει μοτοσυκλέτα μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη μέση του δρόμου.

Συνολικά 742 παραβάσεις του ΚΟΚ σε ελέγχους στην Κεντρική Μακεδονία

Από χθες το απόγευμα έως σήμερα το πρωί, στην Κεντρική Μακεδονία διενεργήθηκαν 2.063 έλεγχοι οχημάτων, με αποτέλεσμα τη βεβαίωση 742 παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας έως τις πρώτες πρωινές ώρες, ελέγχθηκαν συνολικά 2.063 οχήματα.

Οι επιχειρήσεις της Τροχαίας έλαβαν χώρα στις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενίσχυσης της αστυνόμευσης στον οδικό άξονα της περιοχής.

Εστιάσεις στα Είδη Παραβάσεων

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν συνολικά 742 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αναλυτικά, σημειώθηκαν 252 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 88 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους, και 18 παραβάσεις που αφορούν αντικανονικά προσπεράσματα ή μη επιτρεπτούς ελιγμούς.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 12 περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και 8 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ενώ καταγράφηκαν και 364 παραβάσεις που αφορούν σε λοιπούς κανόνες του ΚΟΚ.

Στόχος η Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων

Σύμφωνα με τις αρχές, οι στοχευμένοι αυτοί έλεγχοι εντάσσονται στην προσπάθεια για πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Όπως αναφέρεται, «η εντατικοποίηση των ελέγχων αποτελεί βασικό παράγοντα μείωσης των παραβάσεων και διαμόρφωσης οδικής συνείδησης». Οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν ότι οι σχετικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο προσεχές διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα

Δύο οδηγοί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα σε κεντρικούς δρόμους, μετρώντας έως 191 και 164 χλμ/ώρα. Οι έλεγχοι της Τροχαίας για πρόληψη ατυχημάτων θα συνεχιστούν εντατικά σύμφωνα με την Αστυνομία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 251 παραβάσεις στα σχολικά λεωφορεία σε 326 ελέγχους Τροχαίας

Στην πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς στη Θεσσαλονίκη, η Τροχαία έλεγξε 326 σχολικά λεωφορεία και εντόπισε 251 παραβάσεις, κυρίως για ταχογράφους, ενώ αφαιρέθηκε άδεια οδήγησης και ακινητοποιήθηκε ένα όχημα.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στον Εύοσμο: Νεκρή 30χρονη στη Θεσσαλονίκη

Μια 30χρονη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο το πρωί του Σαββάτου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν το ηλεκτρικό μοτοποδήλατό της ανατράπηκε και παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Η Τροχαία ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομαλή η επιστροφή εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη παρουσία Τροχαίας και καλές καιρικές συνθήκες. Μικρές καθυστερήσεις καταγράφονται μόνο στο ύψος της Καρδίας.
Έλληνας αστυνομικός όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις οδηγοί συνελήφθησαν μεθυσμένοι μέσα σε 24 ώρες

Σε τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μέσα σε 24 ώρες, με δύο από τους οδηγούς να εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές.