ΓΔ: 1430.9 -2.95% Τζίρος: 118.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εκτεταμένη δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στον καταυλισμό Ρομα στη Λάρισα

Άρχισε η συλλογή μεγάλου αριθμού δειγμάτων για κορονοϊό στη συνοικία Ρομά της περιοχής της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού.

Κλιμάκιο ειδικών του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής των καθηγητή Eπιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, κατέφθασε πριν από λίγη ώρα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Σκοπός της είναι να λάβει ένα μεγάλο αριθμό δειγμάτων από μερίδα του πληθυσμού που βρίσκεται από χθες το βράδυ σε καραντίνα λόγω πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που ενδεχομένως υπάρχει στην περιοχή. Πρόκειται για τον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης, με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, όπου χτες εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορονοϊού και συγκεκριμένα ένας 32χρονος, ο οποίος προκάλεσε τον συναγερμό.

Κατά την ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος από ειδικό συνεργείο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ, που μετέβη στη Λάρισα με εντολή του κ. Χαρδαλιά, εντοπίστηκαν 31 επαφές που είχε, και στα πρώτα 17 τέστ που έγιναν βρέθηκαν 12 θετικοί. Γι' αυτό αποφασίστηκε η άμεση κήρυξη σε καραντίνα του οικισμού, η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων και τέθηκαν σε αυστηρή απομόνωση όλοι οι θετικοί.

Από το πρωί της Παρασκευής θα απομακρυνθούν όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της ΓΓΠΠ, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου. Σημειώνεται ότι η καραντίνα ισχύει από 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της, ενώ η Περιφέρεια και ο δήμος ανέλαβαν την τροφοδοσία και ό,τι άλλο χρειαστεί για τους κατοίκους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, koronoios, covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, 22 οι θάνατοι

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 78% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.