ΓΔ: 2647.15 -0.91% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:44:37
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
Φώτο: SOOC

Βουλή: Ρεκόρ συμμετοχής στην αιμοδοσία, 127 μονάδες αίματος από υπαλλήλους

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία στη Βουλή. Συγκεντρώθηκαν 127 μονάδες αίματος και εντάχθηκαν 16 νέοι εθελοντές στο Μητρώο Δοτών Μυελού των Οστών.

Σε μια εποχή που οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται κατακόρυφα, οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων απέδειξαν έμπρακτα το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τους διακρίνει. 

Η πρόσφατη εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», σημείωσε εντυπωσιακή ανταπόκριση από το ανθρώπινο δυναμικό της Βουλής.

Η διοργάνωση οδήγησε στη συλλογή 127 μονάδων αίματος, καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχής και προσφοράς. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ενισχύει ουσιαστικά τη διαχείριση των αυξημένων αναγκών που εμφανίζονται συστηματικά κατά τους θερινούς μήνες, όταν οι αιμοδοτικές εισφορές μειώνονται παραδοσιακά λόγω διακοπών και απουσίας τακτικών δοτών.

Παράλληλα, στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς, σημειώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον για το Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με 16 νέους εθελοντές να εγγράφονται και να ανοίγουν νέους ορίζοντες στη μάχη ενάντια σε σοβαρές ασθένειες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, παρέστη στην αιμοδοσία, ενημερώθηκε για τη διαδικασία και συνεχάρη τους συμμετέχοντες υπαλλήλους, χαρακτηρίζοντας τη δράση ως «προσφορά ζωής». Η παρουσία του στέλνει μήνυμα ενθάρρυνσης για τη διαρκή ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών.

Το θεσμικό πλαίσιο της Βουλής στηρίζει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες εθελοντισμού. Στις 19 Μαΐου 2025, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα της Ολομέλειας, τιμήθηκαν 316 τακτικοί εθελοντές αιμοδότες από όλη τη χώρα, ενισχύοντας το αίσθημα συλλογικότητας και αλληλοβοήθειας.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής πρωτοπορεί στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, με προγραμματισμένες τρεις αιμοδοσίες ετησίως. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζει συστηματικά τις ευάλωτες ομάδες, υλοποιώντας με συνέπεια το όραμά του για έναν ουσιαστικά αλληλέγγυο οργανισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά και την παραίτηση του Υπ. Υγείας μετά τις αποκαλύψεις Πολάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την παραίτηση Γεωργιάδη μετά από αποκαλύψεις του Πολάκη ότι προωθούσε κλινική πλασμαφαίρεσης χωρίς ενδείξεις, σχετίζοντας το με υπόθεση που κόστισε πρόσφατα τη ζωή του Γιώργου Μαζωνάκη.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Πάνω από 170.000 με αναπνευστικά προβλήματα λόγω πυρκαγιών

Πάνω από 170.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει με αναπνευστικά προβλήματα στην Ινδονησία από τον Αύγουστο λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες σε επτά επαρχίες.
Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νοσοκομείο Λάρισας με πρότυπες υπηρεσίες 21ου αιώνα

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εγκαινίασε τα νέα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, τονίζοντας πως είναι από τα καλύτερα της χώρας και θα βελτιώσουν σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών.