ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
κοπάδι προβάτων υπαίθρια
Ένα κοπάδι προβάτων βόσκει σε αγροτική περιοχή με την επίβλεψη ενός βοσκού.

Στα 575 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσόν που αφορά αιτήσεις για αγροτική οδοποιία

Συνολικά 1.039 αιτήσεις στήριξης υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους δήμους της χώρας για ένταξη στην παρέμβαση για την Αγροτική Οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 575 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 1.039 αιτήσεις στήριξης υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους δήμους της χώρας για ένταξη στην παρέμβαση για την Αγροτική Οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 575 εκατ. ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά την αξιολόγηση και επιλογή των έργων αναμένεται να γίνει χρήση υπερδέσμευσης πόρων, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Στόχος της πρόσκλησης είναι η χρηματοδότηση έργων τα οποία αφορούν στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές και προβλέπουν ασφαλτόστρωση ή/και τσιμεντόστρωση ενώ δεν περιλαμβάνουν δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης.

Σημειώνεται τέλος ότι η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεδίκογλου: Πολλά τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων

H δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και οι θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία είναι τα οφέλη τέτοιας επένδυσης, κατά τον υφυπουργό.
Φράγμα, Νερό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥπΑΑΤ: Αρδευτικά έργα συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ στα Τρίκαλα

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπόγειων αγωγών μήκους 255 χιλιομέτρων στα αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων και λοιπών δήμων, ενώ η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 1.000 πολυκατοικίες χωρίς ρεύμα και θέρμανση

Πάνω από 1.000 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσική επίθεση, ενώ οι αρχές αποκατέστησαν το νερό και μερικώς το ρεύμα και τη θέρμανση σε μια πόλη που πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας και ενεργειακή κρίση.
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 1.000 πολυκατοικίες χωρίς ρεύμα και θέρμανση

Πάνω από 1.000 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσική επίθεση, ενώ οι αρχές αποκατέστησαν το νερό και μερικώς το ρεύμα και τη θέρμανση σε μια πόλη που πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας και ενεργειακή κρίση.
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξανά ανοιχτός ο περιφερειακός μετά τα έργα Fly Over

Άνοιξε ξανά η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας Πανοράματος για το Fly Over. Και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λειτουργούν πλέον κανονικά από το πρωί.
Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε το ΠΑΑ 2014-2020 με υπερκάλυψη πόρων και 7,99 δισ. πληρωμές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στις 31 Δεκεμβρίου 2025, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, αξιοποιώντας πλήρως τους κοινοτικούς πόρους, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ.