ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
κοπάδι προβάτων υπαίθρια
Ένα κοπάδι προβάτων βόσκει σε αγροτική περιοχή με την επίβλεψη ενός βοσκού.

Στα 575 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσόν που αφορά αιτήσεις για αγροτική οδοποιία

Συνολικά 1.039 αιτήσεις στήριξης υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους δήμους της χώρας για ένταξη στην παρέμβαση για την Αγροτική Οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 575 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 1.039 αιτήσεις στήριξης υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους δήμους της χώρας για ένταξη στην παρέμβαση για την Αγροτική Οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 575 εκατ. ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά την αξιολόγηση και επιλογή των έργων αναμένεται να γίνει χρήση υπερδέσμευσης πόρων, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Στόχος της πρόσκλησης είναι η χρηματοδότηση έργων τα οποία αφορούν στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές και προβλέπουν ασφαλτόστρωση ή/και τσιμεντόστρωση ενώ δεν περιλαμβάνουν δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης.

Σημειώνεται τέλος ότι η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio-agrotikis-anaptyxhs
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεδίκογλου: Πολλά τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων

H δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και οι θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία είναι τα οφέλη τέτοιας επένδυσης, κατά τον υφυπουργό.
Φράγμα, Νερό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥπΑΑΤ: Αρδευτικά έργα συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ στα Τρίκαλα

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπόγειων αγωγών μήκους 255 χιλιομέτρων στα αγροκτήματα του Νομού Τρικάλων και λοιπών δήμων, ενώ η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Στις 27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά

Στις 27 Αυγούστου το Μετρό Θεσσαλονίκης φθάνει στην Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς. Εξελίσσονται οι δοκιμές και οι τελευταίοι έλεγχοι. Η διαδικασία, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς, βρίσκεται στην τελική φάση.
Ποικιλία ελληνικών τυριών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση απαγόρευσης για τυροκομικά στη Λέσβο λόγω αφθώδους πυρετού

Επιτρέπεται ξανά η μεταφορά τοπικών τυριών από ιδιώτες εκτός Λέσβου, έπειτα από απαγόρευση λόγω αφθώδους πυρετού. Επιτρέπεται για ώριμα τυριά άνω των 2 μηνών. Ικανοποίηση από τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την απόφαση.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε Ισμαήλ και Οδησσό, μία νεκρή στην Αστραχάν

Ρωσική επίθεση έπληξε τη νύχτα υποδομές στο λιμάνι Ισμαήλ στην Οδησσό, με τις πυρκαγιές να έχουν κατασβεστεί. Η Μόσχα δήλωσε ότι στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα εξοπλισμού και αποθήκες ναυτικών drones.
Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώνεται η Καλαμαριά, προτεραιότητα στα δυτικά

Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά μπαίνει στην τελική φάση, με δοκιμές και πιστοποίηση, πριν λειτουργήσει τον Αύγουστο. Παράλληλα, επισπεύδονται διαδικασίες για την επέκταση προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης.