ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μπροστά από τη Βουλή η πορεία μαθητών και φοιτητών για τα Τέμπη

Στο κάλεσμά της για το σημερινό συλλαλητήριο, ΟΛΜΕ ανέφερε: «Να φτάσει μέχρι τέλους η αποκάλυψη, να διερευνηθούν τα αίτια της έκρηξης.

Με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για το δυστύχημα των Τεμπών, πλήθος μαθητών και φοιτητών πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Αυτήν τη στιγμή η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει μπροστά από τη Βουλή, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια με βασικό σύνθημα εκείνο που αναγράφεται στο πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας «Να λέει ένα παιδί: Δεν έχω οξυγόνο - Αυτό είναι που κάνει το κράτος δολοφόνο! Καμία συγκάλυψη».

Στο κάλεσμά της για το σημερινό συλλαλητήριο, ΟΛΜΕ ανέφερε: «Να φτάσει μέχρι τέλους η αποκάλυψη, να διερευνηθούν τα αίτια της έκρηξης και όσοι ευθύνονται για την απαράδεκτη αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος, πριν τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων».

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, από όπου περνά η πορεία, αυτήν την ώρα είναι κλειστοί.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση σε αμερικανική πόλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση στο κέντρο Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Μαθητές και φοιτητές του αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με πορεία προς το Σύνταγμα και έντονα συνθήματα, χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση δύο ανδρών για φόνο αστυνομικών σε διαδηλώσεις Ιανουαρίου

Δύο άνδρες εκτελέστηκαν στο Ιράν μετά την καταδίκη τους για τη δολοφονία τεσσάρων αστυνομικών κατά τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου στην Ισφαχάν. Οι ποινές τους επικυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.
Παρίσι, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος διαδηλώσεων στη Γαλλία, αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι

Η Γαλλία προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής με αυξημένη παρουσία αστυνομίας. Αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ ένταση επικρατεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Έως 13 χρόνια φυλάκιση κινδυνεύουν διαδηλωτές στην Κούβα

Η εισαγγελία της Κούβας ζήτησε ποινές φυλάκισης έως 13 χρόνια για 18 διαδηλωτές, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι, μετά από επίθεση σε γραφεία του κομμουνιστικού κόμματος λόγω διακοπών ρεύματος και έλλειψης τροφίμων στη Μορόν.
Νομική σχολή Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έληξε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε ειρηνικά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων, οι οποίοι διαδήλωσαν για τα αιτήματά τους και αποχώρησαν σταδιακά μετά την πορεία.
Πανεπιστήμιο Αθηνών κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων για το κόστος σπουδών και ενοικίων.