ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Erythros-Stavros-Athina-Astegoi
Φωτο: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο δήμος Αθηναίων σε ετοιμότητα για την προστασία αστέγων λόγω ψύχους

Οι ομάδες StreetWork με συνεχείς βάρδιες θα επιχειρούν στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστό τσάι, τρόφιμα, είδη ρουχισμού και κουβέρτες.

Σε ετοιμότητα έθεσε ο δήμος Αθηναίων τις υπηρεσίες του, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και θα παραμείνουν έτσι για όσο διάστημα χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενεργοποιεί την 24ωρη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών, προσφέροντας στους άστεγους προστασία από το ψύχος. Οι ομάδες StreetWork με συνεχείς βάρδιες θα επιχειρούν στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστό τσάι, τρόφιμα, είδη ρουχισμού και κουβέρτες.

Παράλληλα, θα υπάρχει ενημέρωση για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους, καθώς και άμεση υποστήριξη σε όσους χρειάζονται βοήθεια για τη μεταφορά τους στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων. Η δομή θα παραμείνει ανοιχτή, παρέχοντας ασφαλή διαμονή, σίτιση και βασικές υπηρεσίες φροντίδας, καλύπτοντας τις ανάγκες των φιλοξενούμενων.

Επί 24ωρου βάσης θα λειτουργεί και το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Όσοι εντοπίσουν συμπολίτη μας που διαμένει στο δρόμο, μπορούν να καλέσουν στο 210-5246515/6 εσωτ. 0, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ώστε οι ομάδες StreetWork να παρέμβουν άμεσα. Αναφορές για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημαρχείο Αθηναίων κτήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα: Έκτακτα μέτρα από το δήμο για προστασία ευάλωτων λόγω επικείμενου ψύχους

Ο Δήμος Αθηναίων λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων λόγω ψύχους. Από τις 20:00 απόψε, ανοίγει θερμαινόμενος χώρος στη Λέσχη Φιλίας Αγ. Ελευθερίου, ενώ street work ομάδες παρέχουν βοήθεια στους δρόμους της πόλης.
ΘερμΘόεμρεμτόρμοε τσρεο  χσιεό νχιιόνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί όποιον πολίτη εντοπίσει κάποιον που διαμένει στον δρόμο να καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. 210-5246515/6 (εσωτ. 0), παρέχοντας πληροφορίες με την ακριβή τοποθεσία.
Παιδί σε σχολική αυλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά όλα τα δημοτικά σχολεία στον δήμο Αθηναίων λόγω καύσωνα

Επίσης λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η κεντρική υπηρεσία θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.