ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Jail
Shutterstock

Kύκλωμα προστασίας: Στη φυλακή και ο δεύτερος υπαρχηγός, 14 oι προφυλακισμένοι

Ένας ακόμη κατηγορούμενος για το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που χρησιμοποίησε εικονικές εταιρείες για εκτεταμένη απάτη με ΦΠΑ, οδηγείται στη φυλακή.

Στη φυλακή οδηγείται άλλος ένας κατηγορούμενος για το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που μέσω εικονικών εταιρειών διέπραττε εκτεταμένη απάτη με το ΦΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς.

Συνολικά για την υπόθεση από τους δεκαεννέα κατηγορούμενους που πέρασαν το ανακριτικό κατώφλι, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι, με πρώτους χθες τον αρχηγό, τον θεωρούμενο πρώτο της τάξει υπαρχηγό και την αστυνομικό που είχε καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία της ομάδας. Σήμερα ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν προσωρινή κράτηση και για τον επιχειρηματία που κατηγορείται ως δεύτερος υπαρχηγός.

Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγυοδοσία που ανά περίπτωση αφορά ποσά από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας φαίνεται να έχει προκαλέσει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων στο Δημόσιο τόσο από την μη καταβολή ΦΠΑ, μέσω του συστήματος carousel με περίπου 60 εικονικές εταιρείες, όσο και από την αποφυγή καταβολής φόρου εισοδήματος και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή ασφαλιστικών εισφορών.

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, η πλειονότητα των κατηγορουμένων αρνήθηκε την παράνομη δράση που τους καταλογίζεται και κάθε εμπλοκή σε εγκληματική δραστηριότητα, απορρίπτοντας ουσιαστικά την λειτουργία του πολυπλόκαμου κυκλώματος που καταγράφεται στη δικογραφία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η αστυνομία θα βρει τους δράστες της δολοφονίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος καταδίκασε τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας συμπαράσταση στα στελέχη της ΝΔ και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατία στην Ελλάδα.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρευνα για δύο αστυνομικούς στην υπόθεση Χένρι Νόβακ

Το εποπτικό όργανο της βρετανικής αστυνομίας ερευνά δύο αστυνομικούς για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη σύλληψη του 18χρονου Χένρι Νόβακ, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος και ψυχορραγούσε στο Σαουθάμπτον, προκαλώντας αντιδράσεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 50χρονος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία 18χρονης για βιασμό

Συνελήφθη 50χρονος στην Χερσόνησο μετά από καταγγελία 18χρονης Βρετανίδας για βιασμό σε ξενοδοχείο. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τον δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.