ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Jail
Shutterstock

Kύκλωμα προστασίας: Στη φυλακή και ο δεύτερος υπαρχηγός, 14 oι προφυλακισμένοι

Ένας ακόμη κατηγορούμενος για το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που χρησιμοποίησε εικονικές εταιρείες για εκτεταμένη απάτη με ΦΠΑ, οδηγείται στη φυλακή.

Στη φυλακή οδηγείται άλλος ένας κατηγορούμενος για το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που μέσω εικονικών εταιρειών διέπραττε εκτεταμένη απάτη με το ΦΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς.

Συνολικά για την υπόθεση από τους δεκαεννέα κατηγορούμενους που πέρασαν το ανακριτικό κατώφλι, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι, με πρώτους χθες τον αρχηγό, τον θεωρούμενο πρώτο της τάξει υπαρχηγό και την αστυνομικό που είχε καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία της ομάδας. Σήμερα ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν προσωρινή κράτηση και για τον επιχειρηματία που κατηγορείται ως δεύτερος υπαρχηγός.

Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγυοδοσία που ανά περίπτωση αφορά ποσά από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας φαίνεται να έχει προκαλέσει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων στο Δημόσιο τόσο από την μη καταβολή ΦΠΑ, μέσω του συστήματος carousel με περίπου 60 εικονικές εταιρείες, όσο και από την αποφυγή καταβολής φόρου εισοδήματος και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή ασφαλιστικών εισφορών.

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, η πλειονότητα των κατηγορουμένων αρνήθηκε την παράνομη δράση που τους καταλογίζεται και κάθε εμπλοκή σε εγκληματική δραστηριότητα, απορρίπτοντας ουσιαστικά την λειτουργία του πολυπλόκαμου κυκλώματος που καταγράφεται στη δικογραφία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για ληστεία με τρεις διερμηνείς

Με τρεις διερμηνείς έγινε η απολογία 25χρονου αλλοδαπού με αδυναμία ομιλίας, που κατηγορείται για ληστεία 22χρονης στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για βιασμό 28χρονης τουρίστριας από 33χρονο στη Ρόδο

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 33χρονου στη Ρόδο μετά από καταγγελία 28χρονης Φινλανδής για βιασμό. Η πράξη φέρεται να έγινε στις αρχές Μαΐου. Ο κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα και η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε ξάδελφό του

Στη Θεσσαλονίκη, 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 35χρονου ξαδέλφου του, με τη βοήθεια πέντε ατόμων. Το θύμα τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών.