ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χριστουγεννιάτικο δέντρο σαλόνι
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Εκτιμάται πως θα ανακυκλωθούν 6.000 χριστουγεννιάτικα δέντρα

Πρόκειται για μία δράση που επαναλαμβάνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και στην οποία συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι πολίτες

Μετά το ξεστόλισμα, έρχεται η ώρα της ανακύκλωσης για τα αμέτρητα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στόλισαν, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 6.000 φυσικά έλατα εκτιμάται πως δεν θα καταλήξουν φέτος σε χωματερές αλλά θα ανακυκλωθούν, στο πλαίσιο της εκστρατείας που συνεχίζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μία δράση που επαναλαμβάνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και στην οποία συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φορέα, Μιχάλης Γεράνης. «Αλλάζει η κουλτούρα των τοπικών κοινωνιών, που αντιλαμβάνονται πως το φυσικό πριονίδι πρέπει να επιστρέφει στη μητέρα γη. Χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των χριστουγεννιάτικων δέντρων που συγκεντρώνονται και ανακυκλώνονται και εκτιμούμε πως φέτος θα φτάσουμε τα 6.000 έλατα», τονίζει ο κ. Γεράνης.

Ο ΦοΔΣΑ, με σύνθημα «Κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο να μην καταλήξει στους ΧΥΤΑ», έχει ήδη μοιράσει τους απαραίτητους κλαδοτεμαχιστές και έχει ενημερώσει τους δήμους σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την προσπάθεια ανακύκλωσης, ζητώντας να ενημερωθούν οι πολίτες για τα σημεία εναπόθεσης και τους τρόπους με τους οποίους θα ανακυκλώνονται τα φυσικά έλατα από τις 8 Ιανουαρίου και μετά.

Ήδη, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωση πως όλα τα δέντρα ανακυκλώνονται με ένα τηλεφώνημα στο 15195 ή στο e-15195. Οι πολίτες με ένα απλό τηλεφώνημα θα αναφέρουν τη διεύθυνσή τους και στη συνέχεια συνεργεία του δήμου θα συγκεντρώνουν τα φυσικά έλατα, τα οποία θα μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στο Περιβαλλοντικό Πάρκο των Ταγαράδων, όπου θα τεμαχιστούν προκειμένου να μετατραπούν σε βιολογικό καύσιμο, αλλά και σε φυτόχωμα – λίπασμα.

Σε ανάλογες ανακοινώσεις θα προχωρήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι της Θεσσαλονίκης, με τη δράση της ανακύκλωσης να ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου και να ολοκληρώνεται δύο εβδομάδες αργότερα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάρμα χριστουγεννιάτικων δέντρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δράση ανακύκλωσης φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων από 12/1

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκινά από 12/1 δράση ανακύκλωσης φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων με πέντε ειδικές σκάφες σε σημεία της πόλης και δυνατότητα ενημέρωσης για περισυλλογή.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σορός στο όρος Μπέλλες ανήκει στον 45χρονο που αγνοείτο από τα Χριστούγεννα

Η σορός και το αυτοκίνητο του 45χρονου αγνοούμενου διοικητή της Πυροσβεστικής από τα Άνω Πορόια βρέθηκαν σε δύσβατο σημείο του Μπέλλες. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα η ταυτότητα και τα αίτια θανάτου. Έρευνες συνεχίζονται.
Τρακτέρ και σκηνή αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αγρότες έκλεισαν τα Μάλγαρα, νέα μπλόκα σε τελωνεία

Οι αγρότες Κεντρικής Μακεδονίας εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις γιορτές, με αποκλεισμούς σε τελωνεία και δρόμους. Μάλγαρα και Ευζώνους έκλεισαν σήμερα, ενώ το ίδιο θα ισχύει καθημερινά μέχρι Τρίτη.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με μηχανή στις γιορτές των Χριστουγέννων στον Φοίνικα

Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή, τραυματίζοντας σοβαρά τον δικυκλιστή που διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο σε κρίσιμη κατάσταση. Τα αίτια ερευνά η Τροχαία.