ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Giorgos Arapekos / SOOC

Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας: Σε ποιες περιοχές θα πέσει χιόνι

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

Εξασθένηση παρουσιάζουν σήμερα οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις, στις περισσότερες περιοχές, αλλά αύριο αναμένεται πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων σε όλη την ανατολική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού:

Σήμερα Παρασκευή, στην Κρήτη θα εκδηλώνονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από νωρίς το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά από 200 μέτρα και άνω).

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, στην ανατολική και τη νότια Εύβοια, την ανατολική Αττική και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο (8 με 9 και από το απόγευμα 8 μποφόρ).

Αύριο Σάββατο (28.12) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο, τις Σποράδες (τις πρωινές ώρες), την Εύβοια (μέχρι το μεσημέρι), τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά τόπους στην Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού, τα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Αττικής (τις πρωινές ώρες), των νησιών του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο (8 και τοπικά 9 μποφόρ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γένοβα και τις γύρω περιοχές

Ισχυρή κακοκαιρία στη Γένοβα προκάλεσε κατάρρευση τείχους πάρκου, ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και στο λιμάνι, καθώς και καταστροφή στέγης δημοτικής επιχείρησης, χωρίς τραυματισμούς. Σε ετοιμότητα οι αρχές.
Ήλιος, Καιρός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.