ΓΔ: 2014.88 1.41% Τζίρος: 123.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:20:34
Πλημμύρα σε δρόμο
Αυτοκίνητο οδηγεί μέσα σε μεγάλη πλημμύρα λόγω έντονης βροχόπτωσης σε αστικό δρόμο.

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης ενόψει επιδείνωσης του καιρού

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας όλους τους φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να αντιμετωπίσουν έντονα καιρικά φαινόμενα μετά από την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού που ανακοινώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Έχουμε προμηθευτεί το αλάτι και βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να ενεργοποιηθούν όλα τα οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε χιονόπτωση ακόμη και σε ανήλιες περιοχές, ενώ σε ετοιμότητα είμαστε αν χρειαστεί να παρέμβουμε και στην Εγνατία οδό», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Συλλίρης.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, «όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα ενώ η βροχή που έπεσε ήταν ποτιστική και καλή για τον τόπο».

Στην Κεντρική Μακεδονία, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας επιφυλακής όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. «Είμαστε 100% έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα αν προκύψουν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων», δηλώνει από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Βροχές και καταιγίδες ως τις 10/11 – Προειδοποιεί η ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές από το Σάββατο 8 έως τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Επηρεάζονται κυρίως Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά και Πελοπόννησος, καθώς και η Μακεδονία.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Συμβουλές προστασίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το επόμενο τριήμερο κυρίως στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Το Σάββατο έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο ως το απόγευμα.
Βροχή και ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συστάσεις Πολιτικής Προστασίας προς πολίτες για την κακοκαιρία

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση ενόψει κακοκαιρίας, συστήνοντας μέτρα αυτοπροστασίας από βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, με οδηγίες σε civilprotection.gov.gr.
Βροχή και ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα και καταιγίδες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από 4 έως 5 Νοεμβρίου, καλώντας τους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας και προσοχής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Σε επιφυλακή δήμοι, Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική. Σε ποιες περιοχές ενεργοποιήθηκε το 112 και που θα χτυπήσει η κακοκαιρία.