ΓΔ: 1996.03 -1.37% Τζίρος: 33.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:47:33
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
Ζυγαριά δικαιοσύνης και σφύρα μπροστά σε νομικά βιβλία, σύμβολα νόμου και δικαστηρίου.

Αναβολή στη δίκη «Σπαρτιατών» και ποινική έρευνα για απείθεια στον επικεφαλής

Αναβλήθηκε για τις 7 Μαρτίου 2025. Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου αναβλήθηκε καθώς δικηγόροι που εκπροσωπούν κατηγορούμενους, δεν μπορούσαν να παρασταθούν.

Σε αναβολή για τις 7 Μαρτίου 2025 οδηγήθηκε η δίκη των έντεκα βουλευτών που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες», του Ηλία Κασιδιάρη και ενός δικηγόρου που κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων. Παράλληλα ξεκινά ποινική έρευνα σε βάρος του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση για το αδίκημα της απείθειας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου αναβλήθηκε καθώς δικηγόροι που εκπροσωπούν κατηγορούμενους, δεν μπορούσαν να παρασταθούν. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που ανήκουν (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λιβαδειά) δεν χορήγησαν άδεια γιατί η υπόθεση έχει διακοπεί ήδη τρεις φορές.

Το δικαστήριο διέταξε τη διαβίβαση των πρακτικών στην Εισαγγελία προκειμένου να ερευνηθεί για απείθεια ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας Βασίλης Στίγκας, ο οποίος, σύμφωνα με την πρόεδρο, «απουσίαζε αναιτιολόγητα στη συνεδρίαση της 31ης Οκτωβρίου 2024».

Σήμερα στο δικαστήριο ήταν παρών τόσο ο κ. Στίγκας, όπως και η πλειονότητα των κατηγορουμένων βουλευτών αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η υπόθεση έχει αφετηρία δηλώσεις του κ. Στίγκα, τον Σεπτέμβριο του 2023, περί πρακτικών μαφίας εντός του κόμματος και μυστικές συνεννοήσεις βουλευτών με τον έγκλειστο, καταδικασμένο για την εγκληματική οργάνωση "Χρυσή Αυγή" Ηλία Κασιδιάρη.

Η δίκη έχει αναβληθεί μια ακόμη φορά από το Τριμελές Εφετείο καθώς με τον νέο δικαστικό χάρτη άλλαξε η αρμοδιότητα του δικαστηρίου κι έτσι εισήχθη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά στο εδώλιο ο Μπεν Γεντέρ για σοβαρές σεξουαλικές κατηγορίες

Ο πρώην διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής Ουισάμ Μπεν Γεντέρ και ο αδελφός του παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, μετά από καταγγελίες δύο γυναικών. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.
Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δίωξη σε δύο υπόπτους για τρομοκρατική επίθεση στο Μίσιγκαν

Δύο άνδρες κατηγορούνται από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο Μίσιγκαν, εμπνευσμένης από το Ισλαμικό Κράτος, ανήμερα του Χάλογουιν, με αγορά όπλων και ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΠΔ: Πιθανά εγκλήματα πολέμου οι ωμότητες στο Σουδάν, λέει η Ολλανδία

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέφρασε έντονη ανησυχία για φρικαλεότητες στην ελ Φάσερ του Σουδάν, που θεωρείται πως μπορεί να αποτελούν εγκλήματα πολέμου ή κατά της ανθρωπότητας, μετά την κατάληψη της πόλης από τις ΔΤΥ τον Οκτώβριο.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Συμμετοχή φορέων στη συζήτηση για το μέλλον των ΕΛΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την παρουσία ΕΕΤΤ, ΚΕΔΕ και ΠΟΣΤ για πλήρη ενημέρωση στη συνεδρίαση των Επιτροπών για τα ΕΛΤΑ, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας.