ΓΔ: 2260.67 0.04% Τζίρος: 183.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
Φώτο: Shutterstock

Δύο πολεοδομίες στη Χαλκιδική στο στόχαστρο έρευνας της ΕΛ.ΑΣ

Οι «αδιάφθοροι» κατάσχεσαν χρηματικό ποσό που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ, από το οποίο οι 600.000 ευρώ φαίνεται πως βρέθηκαν στους κατηγορούμενους πολεοδόμους.

Έξι υπάλληλοι δύο Πολεοδομιών της Χαλκιδικής και 13 ιδιώτες, ανάμεσά στους οποίους μηχανικοί, αρχιτέκτονες κι ένας πρώην δήμαρχος (με την ιδιότητα του μηχανικού), περιλαμβάνονται μεταξύ των 21 ατόμων που συνελήφθησαν μέχρι στιγμής, κατά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσαν χρηματικό ποσό που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ, από το οποίο οι 600.000 ευρώ φαίνεται πως βρέθηκαν στους κατηγορούμενους πολεοδόμους. Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις. Οι έρευνες αφορούν τις Πολεοδομίες των δήμων Σιθωνίας και Προποντίδας Χαλκιδικής.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία μηχανικού. Αφορούσε τη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών αδειών και "γρηγορόσημα". Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως παρείχαν υπηρεσίες που συνδέονταν με την παράνομη έγκριση πολεοδομικών αδειών και τη διεκπεραίωση παράνομων αιτημάτων. Όλα αυτά με το "αζημίωτο", ώστε να εξασφαλιστεί η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων και να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικοί και νομικοί σκόπελοι.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της δωροληψίας- δωροδοκίας κ.ά. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν τα επόμενα 24ωρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. μετά το πέρας των ερευνών. Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις. Οι έρευνες αφορούν τις Πολεοδομίες των δήμων Σιθωνίας και Προποντίδας Χαλκιδικής.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία μηχανικού. Αφορούσε τη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών αδειών και «γρηγορόσημα». Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται πως παρείχαν υπηρεσίες που συνδέονταν με την παράνομη έγκριση πολεοδομικών αδειών και τη διεκπεραίωση παράνομων αιτημάτων. Όλα αυτά με το «αζημίωτο», ώστε να εξασφαλιστεί η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων και να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικοί και νομικοί σκόπελοι.

Η δικογραφία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της δωροληψίας- δωροδοκίας κ.ά. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν τα επόμενα 24ωρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. μετά το πέρας των ερευνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 21χρονου στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική πράξη με ανήλικη

Συνελήφθη 21χρονος στον Εύοσμο μετά από καταγγελία 17χρονης για βιασμό. Συνελήφθησαν επίσης ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικη, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 42χρονου για δολοφονία 64χρονου στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 42χρονος στη Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία 64χρονου, που έγινε στις 11 Απριλίου. Το θύμα βρέθηκε με βαριές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ ο δράστης ταυτοποιήθηκε άμεσα με βάση εργαστηριακά ευρήματα και αντικείμενα στην κατοχή του.