ΓΔ: 2057.56 -0.25% Τζίρος: 166.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ στα πελάγη.

Τα φαινόμενα στα δυτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο θα έχουν κατά τόπους μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Οι καταιγίδες στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης αναμένεται στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14-15, στη Θεσσαλία από 3 έως 13-14, στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17, στα Επτάνησα από 11 έως 14-16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 9 έως 15-16 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις εώς 5-6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά πιθανώς έως 6 μποφόρ, ενώ σταδιακά μετά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι αρχικά με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες αναμένονται βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά στα ανατολικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 11-12 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους.
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025

Tην Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους, κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Όμβροι σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικά ισχυροί βόρεια άνεμοι στο Αιγαίο. Ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.