ΓΔ: 2505.84 0.99% Τζίρος: 61.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:02:36
Ισχυρή καταιγίδα βροχής

Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση το βράδυ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά της χώρας. Άνεμοι αρχικά έως 5-6 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση.

Aναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και μετά τις απογευματινές ώρες και στη Θράκη. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση σε τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12-13, στη Θεσσαλία από 2 έως 13, στην Ήπειρο από 1 έως 16-17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17-18, στα Επτάνησα από 10 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 5 έως 11 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί άνεμοι αρχικά με εντάσεις εώς 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδική εξασθένηση. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί γενικά άνεμοι με εντάσεις αρχικά έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 15-16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12-13 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ καύσωνα τον Ιούνιο για την Αυστρία: Το πιο παρατεταμένο κύμα

Η Αυστρία βίωσε το μεγαλύτερο καύσωνα Ιουνίου στην ιστορία της, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να ξεπερνούν τα προηγούμενα ρεκόρ κατά 1,4°C και πολλές περιοχές να έχουν πάνω από 10 μέρες πάνω από 30°C, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.