ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
λεωφορεία ΟΑΣΑ Αθήνα
Σύγχρονα λεωφορεία του ΟΑΣΑ σταθμευμένα στην Αθήνα, έτοιμα για δρομολόγια.

Στην απεργία της Τετάρτης 20/11 συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικούν, με την 24ωρη απεργία τους, αύξηση μισθών μέσα από ΣΣΕ, βελτίωση των όρων εργασίας, προστασία των επαγγελματικών ειδικοτήτων, αναγνώριση συνολικής προϋπηρεσίας και καθολικότητα στην επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Χειρόφρενο σηκώνουν την Τετάρτη 20/11 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας που εξήγγειλε η ΕΕ για την ίδια ημέρα, όπως γνωστοποιεί το σωματείο τους με σημερινή του ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι την ημέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορεί 50 λεωφορεία, ενώ κανονικά θα παρέχεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης ΑμεΑ και θα διεξάγεται η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (Ν1). Για την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, το Συνδικάτο των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Ε), στις 10:30 το πρωί.

Στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του οργανισμού συμπεριλαμβάνονται η θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού και ημερομίσθιο από την Εθνική Γενική ΣΣΕ με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, η επαναφορά του χρόνου και του θεσμικού περιεχομένου της μετενέργειας, η λήψη μέτρων για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και η στήριξη του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας συγκοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικούν, με την 24ωρη απεργία τους, αύξηση μισθών μέσα από ΣΣΕ, βελτίωση των όρων εργασίας, προστασία των επαγγελματικών ειδικοτήτων, αναγνώριση συνολικής προϋπηρεσίας και καθολικότητα στην επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ώστε να καλύπτεται τουλάχιστον το 80% των εργαζομένων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας σήμερα

Σήμερα ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας λόγω Πρωτομαγιάς. Τα δρομολόγια είναι περιορισμένα, εκτός από τα οχήματα ΑμεΑ και τη νυχτερινή γραμμή Ν1. Οι επιβάτες να προγραμματίσουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους.
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τροποποιήσεις σε λεωφορεία-Μετρό λόγω κινητοποιήσεων για Τέμπη

Χωρίς λεωφορεία μένει σήμερα για ώρες η Θεσσαλονίκη λόγω στάσεων εργασίας του ΟΑΣΘ για την επέτειο των Τεμπών, ενώ έξι σταθμοί του μετρό κλείνουν προσωρινά από τις 10 π.μ. με εντολή της αστυνομίας.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Οκτωβρίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 1 Οκτωβρίου, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, συλλογική σύμβαση και μέτρα κατά της ακρίβειας.