ΓΔ: 1438.67 0.60% Τζίρος: 118.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 DATA
Φωτο: Shutterstock

Κατεπείγουσα Εισαγγελική έρευνα για το τρένο του Προαστιακού

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου, όταν μηχανοδηγός συρμού του Προαστιακού έλαβε εντολή να μπει στη γραμμή του Μετρό στη Δουκίσης Πλακεντίας.

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, κ. Αριστείδη Κορέα διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το δημοσίευμα της ΕφΣυν που αναφέρεται σε νέο περιστατικό λανθασμένης επικοινωνίας μεταξύ συρμών του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να προκληθεί κίνδυνος για ατύχημα.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Οκτωβρίου, όταν μηχανοδηγός συρμού του Προαστιακού έλαβε εντολή να μπει στη γραμμή του Μετρό στη Δουκίσης Πλακεντίας. Το περιστατικό φέρεται να κατήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με έγγραφό της, το οποίο και επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Τερεζάκης.

Την εισαγγελική έρευνα για τυχόν διάπραξη του αδικήματος των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, κ. Απόστολος Ανδρέου.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train τονίζει ότι: «Η Hellenic Train ανακοινώνει ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατά το οποίο συρμός του Προαστιακού παραβίασε τις ενδείξεις εισόδου στη γραμμής του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών. Το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της. Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική έρευνα για το περιστατικό με τα δύο τρένα διέταξε ο Εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζητά στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργηθεί από την ΓΑΔΑ, να εξασφαλιστούν όλα τα κρίσιμα στοιχεία, όπως τα ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν το συμβάν, πορίσματα του ΟΣΕ και τη λήψη όλων των απαραίτητων καταθέσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΠΕ: Εξώδικο σε ΟΣΕ και Hellenic Train για το σιδηροδρομικό δίκτυο

«Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς εσάς για αποκατάσταση των εντεινόμενων προβλημάτων του τροχαίου υλικού αλλά και της σιδηροδρομικής υποδομής, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες διαφόρων περιστατικών βλαβών» αναφέρεται στο εξώδικο.
ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ακυρώθηκε το πρόστιμο στην ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717

Ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» υποστήριξε ότι δεν υπέπεσε σε καμία παράβαση, συνεπώς δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη παρατυπία και κατ' ακολουθίαν κακώς εκδόθηκε η απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης και ανάκτησης.