ΓΔ: 1440.07 0.30% Τζίρος: 17.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:24:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Επτά στελέχη του ΟΣΕ καλεί ο εισαγγελέας για διαρροή ηχητικών για τα Τέμπη

Eπτά στελέχη του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, καλούνται σε εξηγήσεις για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Κλήσεις σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος αποστέλλει η Εισαγγελία σε στελέχη του ΟΣΕ για την διαρροή καταγεγραμμένου ηχητικού υλικού, αμέσως μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά στελέχη του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, καλούνται σε εξηγήσεις από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Πιέρρο για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Οι κλήσεις, πλην του επικεφαλής του ΟΣΕ αφορούν και υπαλλήλους του Οργανισμού οι οποίοι, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, φαίνεται να έχουν εμπλοκή στην διαρροή του υλικού με τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών τη βραδιά της σύγκρουσης των δύο τρένων που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 57 επιβαινόντων στις δύο αμαξοστοιχίες.

Η εισαγγελική έρευνα δεν περιέλαβε τις καταγγελίες για παρεμβάσεις - μοντάζ - στο ηχητικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, καθώς εκτιμήθηκε νομικά ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά εφόσον δεν προκλήθηκε από την καταγγελόμενη αλλοίωση, έννομη συνέπεια. Και αυτό γιατί στα χέρια του ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την έρευνα της υπόθεσης της τραγωδίας έχει παραδοθεί εξαρχής το σύνολο των καταγραφών της μοιραίας βραδιάς χωρίς αλλοιώσεις.

Να σημειωθεί ότι στις κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις δεν περιλαμβάνονται όσοι δημοσιοποίησαν ηχητικό υλικό, καθώς για να προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει η δημοσιοποίηση να προκαλεί βλάβη είτε στο Δημόσιο είτε σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αυτή η παράμετρος δεν προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ακυρώθηκε το πρόστιμο στην ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717

Ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» υποστήριξε ότι δεν υπέπεσε σε καμία παράβαση, συνεπώς δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη παρατυπία και κατ' ακολουθίαν κακώς εκδόθηκε η απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης και ανάκτησης.