ΓΔ: 1446.56 0.75% Τζίρος: 85.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας ο Δήμος Νέας Προποντίδας

«Η κατάσταση της επάρκειας της ποσότητας του νερού αυτή τη χρονική περίοδο στο Δήμο μας, είναι δραματική. Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω λειψυδρίας κηρύχθηκε ο Δήμος Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, για τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει έως τις 27 Σεπτεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης.

«Η κατάσταση της επάρκειας της ποσότητας του νερού αυτή τη χρονική περίοδο στο Δήμο μας, είναι δραματική. Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε, με κάθε πρόσφορο νόμιμο τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

«Για να το πετύχουμε αυτό, ζητήσαμε τη συνδρομή της πολιτείας, ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω λειψυδρίας, επιδιώκοντας την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της λειψυδρίας και την αποκατάσταση της κανονικότητας το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παπαγεωργίου, που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή από αύριο η Πολιτική Προστασία ενόψει επέλασης του χιονιά

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «χιόνια αναμένεται να πέσουν αύριο μετά το μεσημέρι κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πάνω από το Ωραιόκαστρο».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 38 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 5 το απόγευμα στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλά στη Ζάκυνθο.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,3 ρίχτερ σε Ρέθυμνο και Χανιά - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης της Αττικής λόγω λειψυδρίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Χάρης Σαχίνης τόνισε πως η ΕΥΔΑΠ παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα με την λειψυδρία αλλά για την ώρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση.