ΓΔ: 2053.58 1.44% Τζίρος: 255.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης της Αττικής λόγω λειψυδρίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Χάρης Σαχίνης τόνισε πως η ΕΥΔΑΠ παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα με την λειψυδρία αλλά για την ώρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση.

Συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης της Πρωτεύουσας ενεργοποιεί η ΕΥΔΑΠ λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι «πηγές» αυτές είναι οι πηγές και οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας βόρεια της Πάρνηθας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας. Επίσης γίνεται άντληση και από τα αποθέματα της Υλίκης.

Όπως τόνισε, η ΕΥΔΑΠ παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα με την λειψυδρία αλλά για την ώρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση. Έχουμε κάνει, είπε, από καιρό μια καμπάνια με συστάσεις στον κόσμο και για την ώρα περιμένουμε την εθελούσια ανταπόκριση του.

Αν δεν υπάρξουν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τον χειμώνα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Τότε θα μπούμε στο κόκκινο τώρα είμαστε ακόμη στο κίτρινο ούτε καν στο πορτοκαλί.

Σύμφωνα με τον κύριο Σαχίνη τα τελευταία δύο χρόνια, η έλλειψη βροχών έχει περιορίσει σημαντικά τα υδατικά αποθέματα. Στην περίπτωση που η ανομβρία συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, συνδράμει ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων με γνώμονα το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος, όπως η ένταξη νέων ταμιευτήρων, ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα με ανακυκλωμένο νερό και η αφαλάτωση.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο κ. Σαχίνης ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην σπαταλά νερό.Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης της τιμής στα τιμολόγια κατανάλωσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Επενδυτικό σχέδιο 2,5 δισ. για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ο Παύλος Μαρινάκης παρουσίασε σχέδιο 2,5 δισ. ευρώ για την προστασία των υδάτινων πόρων και τη διασφάλιση επάρκειας νερού, με το έργο «Εύρυτος» να αποτελεί κεντρικό άξονα του προγράμματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωδικός «Εύρυτος»: Το μεγάλο έργο που θα σώσει την Αθήνα από τη λειψυδρία

Το έργο «Εύρυτος» φιλοδοξεί να σώσει την Αθήνα από τη λειψυδρία. Προϋπολογισμός 535 εκατ., ερωτηματικά για το πως θα χρηματοδοτηθεί. Σιγήν ιχθύος για τα τιμολόγια. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αναλαμβάνουν και την άρδευση.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ΕΥΔΑΠ παραμένει δημόσια, εξασφαλισμένη η υδροδότηση 30 ετών

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ευθύνη για τη διατήρηση ποιοτικού, φθηνού νερού και διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει δημόσια. Ανακοίνωσε νέο έργο υδροδότησης για την Αττική και επέκταση στη διαχείριση αρδευτικού νερού.