ΓΔ: 1432.6 -0.24% Τζίρος: 65.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης της Αττικής λόγω λειψυδρίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Χάρης Σαχίνης τόνισε πως η ΕΥΔΑΠ παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα με την λειψυδρία αλλά για την ώρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση.

Συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης της Πρωτεύουσας ενεργοποιεί η ΕΥΔΑΠ λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι «πηγές» αυτές είναι οι πηγές και οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας βόρεια της Πάρνηθας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας. Επίσης γίνεται άντληση και από τα αποθέματα της Υλίκης.

Όπως τόνισε, η ΕΥΔΑΠ παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα με την λειψυδρία αλλά για την ώρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση. Έχουμε κάνει, είπε, από καιρό μια καμπάνια με συστάσεις στον κόσμο και για την ώρα περιμένουμε την εθελούσια ανταπόκριση του.

Αν δεν υπάρξουν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τον χειμώνα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Τότε θα μπούμε στο κόκκινο τώρα είμαστε ακόμη στο κίτρινο ούτε καν στο πορτοκαλί.

Σύμφωνα με τον κύριο Σαχίνη τα τελευταία δύο χρόνια, η έλλειψη βροχών έχει περιορίσει σημαντικά τα υδατικά αποθέματα. Στην περίπτωση που η ανομβρία συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, συνδράμει ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων με γνώμονα το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος, όπως η ένταξη νέων ταμιευτήρων, ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα με ανακυκλωμένο νερό και η αφαλάτωση.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο κ. Σαχίνης ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην σπαταλά νερό.Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης της τιμής στα τιμολόγια κατανάλωσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Πρόταση χρηματοδότησης έργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

«Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου μας για να μπορέσουμε να μεταφέρει υπάρχουσες παροχές ύδατος με ασφάλεια έως τους τελικούς χρήστες» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο οι φωτιές στα Ψαχνά Ευβοίας και τον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Για περισσότερο από 2 ώρες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης εθελοντές αλλά και υδροφόρα και χωματουργικά μηχανήματα των ΟΤΑ, έδωσαν μια πραγματική μάχη κυνηγώντας τις φλόγες κοντά στις αυλές των σπιτιών στα Ψαχνά.
Saxinis-Xaris-EYDAP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Επενδύσεις 1 δισ. σε έργα στην Ανατολική Αττική

Στόχος μας είναι να πενταπλασιάσουμε τους ρυθμούς απορρόφησης του επενδυτικού μας πλάνου μέσα στο 2024 για να συνεχίσουμε να παρέχουμε αδιάλειπτα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ: Αύξηση 163% στα κέρδη προ φόρων, μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 351,6 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4%. Συνολικά από τις κύριες δραστηριότητές της, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά +8 εκατ. (+2,5%).
ΕΥΔΑΠ ΠΗΝ 2024 ΔΤ ΚΤΧ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις στην ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Ο ρόλος της ΕΥΔΑΠ, η οποία τροφοδοτεί με νερό 4,4 εκατ. καταναλωτές, αναδεικνύεται κρίσιμος στον κύκλο του νερού, με την εταιρεία να εξελίσσεται σε εθνικό και περιφερειακό ηγέτη στη διαχείριση φυσικών πόρων.