ΓΔ: 1432.6 -0.24% Τζίρος: 65.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Νεκρός ένας αλλοδαπός λόγω καταδίωξης ταχυπλόου με μετανάστες στη Σύμη

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το επεισόδιο σημειώθηκε στη Σύμη όταν το ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε αλλοδαπούς από τις τουρκικές ακτές δεν συμμορφώθηκε με τα οπτικά και ηχητικά σήματα του πλωτού του Λιμενικού Σώματος.

Ένας αλλοδαπός άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, από πλωτό του Λιμενικού Σώματος, ταχυπλόου που μετέφερε αλλοδαπούς από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το επεισόδιο σημειώθηκε στη Σύμη όταν το ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε αλλοδαπούς από τις τουρκικές ακτές δεν συμμορφώθηκε με τα οπτικά και ηχητικά σήματα του πλωτού του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας μάλιστα να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο των μεταναστών όσο και των μελών του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού.

Ο τραυματισμένος αλλοδαπός διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το ταχύπλοο, με τους υπόλοιπους 13 επιβαίνοντες αλλοδαπούς, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: Πώς έγινε η αιματηρή καταδίωξη του ταχύπλοου με μετανάστες

«Στο Τ/Χ επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές» τονίζεται στην ανακοίνωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίσεις Λιμενικού για την επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο της Πύλου

Το Λιμενικό δημοσίευσε τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την στιγμή του εντοπισμού του μοιραίου αλιευτικού που εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 700 μετανάστες, αναφέροντας ότι μέχρι και την βύθιση του είχε διανύσει περίπου 30 ναυτικά μίλια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας ο επικεφαλής της Frontex, 8 ύποπτοι ως διακινητές

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση. Ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες.