ΓΔ: 1430.45 0.35% Τζίρος: 47.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:19:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Υεμένης

Το δεξαμενόπλοιο Sounion ανέφερε επίθεση στα ανοιχτά του λιμανιού Χοντέιντα από δύο μικρά σκάφη που είχαν 15 άτομα και μετά από σύντομη ανταλλαγή πυρών απομακρύνθηκαν. Δεν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα.

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο πετρελαϊκών προϊόντων Sounion ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη και επλήγη από τρία βλήματα σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO.

Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των 25 μελών του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου, το οποίο όμως δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει ελιγμούς, πρόσθεσε η UKMTO. Το πλοίο ανέφερε πως το πλησίαζαν δύο μικρά σκάφη με γύρω στους 15 επιβαίνοντες, καθώς και μια σύντομη ανταλλαγή πυρών μικρών όπλων, ανέφερε η UKMTO. Η ανταλλαγή πυρών έλαβε χώρα σε απόσταση 77 ναυτικών μιλίων δυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, πρόσθεσε.

Εξάλλου η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε ένα επεισόδιο στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το Reuters σημειώνει πως η εταιρεία που διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο Sounion δεν ήταν αμέσως διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι χτύπησαν με drone το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων Chios Lion

Το CENTCOM επιβεβαίωσε τις δύο από τις επιθέσεις των Χούθι, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί ναυτικών, όμως το Chios Lion υπέστη «ζημιά» από USV, χωρίς το πλήρωμά του να ζητήσει βοήθεια.
businessdaily-Houthi-Yemen
ΔΙΕΘΝΗ

«Κατά λάθος» επίθεση των Χούθι σε πλοίο υπό ελληνική σημαία στην Ερυθρά

Το παράδοξο είναι ότι το πλοίο μετέφερε καλαμπόκι από την Αργεντινή στο Άντεν, την έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης όπου τελικά ελλιμενίστηκε κι έχει αρχίσει η εκφόρτωση 9.229 τόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις ναυτεργατικών σωματείων για τις συλλήψεις πλοιάρχων

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών υποστηρίζει ότι και στις δύο περιπτώσεις, ο «αποδιοπομπαίος τράγος είναι οι Πλοίαρχοι», οι οποίοι «συνελήφθησαν και κρατήθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου σαν να ήταν εγκληματίες».
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται νέες προδιαγραφές στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ, εγκύους και ηλικιωμένους

Το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά στη σύνταξη προεδρικού διατάγματος μετά από διαβούλευση, με το οποίο θα υποχρεώνονται όλες ανεξαρτήτως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να δημιουργήσουν στα πλοία τους μηχανισμούς για τη εύκολη πρόσβαση των ατόμων αυτών.