ΓΔ: 1423.05 1.42% Τζίρος: 90.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

ΕΣΚΕΔΙΚ: Δεν ξεκίνησε από κολόνες ρεύματος η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ για τα έκτακτα περιστατικά, οι κολόνες ηλεκτροδότησης απέχουν περισσότερο από 160 μέτρα από το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Δεν επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες κατοίκων που αποδίδουν την εκκίνηση της μεγάλης φωτιάς στον Βαρνάβα σε βραχυκύκλωμα σε κολόνες διανομής ρεύματος σύμφωνα με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες του BD από την έρευνα των αρχών προκύπτει ότι με βάση το γεωγραφικό στίγμα που έδωσε το ΕΣΚΕΔΙΚ και το οποίο επιβεβαιώθηκε για την ακρίβειά του από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με την έναρξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα στις 11 Αυγούστου στις 15:02, οι κολόνες του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που «ενοχοποιούνται» από μαρτυρίες κατοίκων βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 μέτρων από το επιβεβαιωμένο στίγμα, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς δεν μπορεί να έχει προκύψει από την κολόνα.

Σημειώνεται ότι τo Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  συστάθηκε για την αντιμετώπιση έκτακτων και κρίσιμων περιστατικών εσωτερικής ασφάλειας διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου το οποίο εντοπίζει τα ενεργά μέτωπα στις περιπτώσεις πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο. Το εν λόγω σύστημα την στιγμή που καταγράφει το συμβάν παρέχει και το γεωγραφικό στίγμα, ενώ στη συνέχεια καταγράφει τα στελέχη της ΠΥ που ενήργησαν και τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται για την καταστολή του συμβάντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Διαδικασία για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση λόγω πυρκαγιών

Ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να διευκολύνει τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην υποβολή των αιτημάτων τους, δίνει τη δυνατότητα της διακριτής υποβολής αιτήματος επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξυπηρέτησης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγώνας δρόμου από ΔΕΔΔΗΕ για να φτάσει το ρεύμα στη Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργο Αθανασιάδη, «συνολικά στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας από την αρχή της φωτιάς μέχρι χθες έμειναν χωρίς ρεύμα 15.000 άνθρωποι».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι 2 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Οι εκπτώσεις είναι 4,5 έως 7,5 σεντς ανά κιλοβατώρα ανάλογα την κατηγορία του δικαιούχου. Εφαρμόζεται στη χρέωση για την κατανάλωση ημέρας ή και της νύχτας αν ο καταναλωτής έχει νυχτερινό τιμολόγιο.
Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη λόγω των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω κακοκαιρίας

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στις γραμμές που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στην Αττική, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένουν και επτά οικισμοί στην Εύβοια.