ΓΔ: 2710.25 0.47% Τζίρος: 40.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:18:36
Λίνα Μενδώνη ομιλία

Αλώβητος από τις φωτιές ο αρχαιολογικός χώρος του Διονύσου (Ικάριον)

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, οι αυτοψίες συνεχίζονται σε όλη την έκταση των Δήμων Διονύσου, Μαραθώνος και Πεντέλης, όπου βρίσκονται διάσπαρτα ιστάμενα ή ορατά μεμονωμένα μνημεία.

Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο του Διονύσου (Ικάριον) πραγματοποίησε σήμερα, 14/8, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο αυτοψιών για τον έλεγχο της κατάστασης των αρχαιολογικών χώρων, μετά την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, στην αυτοψία «διαπιστώθηκε ότι το σύνολο του χώρου (ιερά Διονύσου και Απόλλωνος, θεατρικός χώρος, ταφικός περίβολος κ.λπ.) δεν έχει υποστεί φθορές και ότι ο περιβάλλων χώρος πρασίνου έχει παραμείνει αλώβητος, καθώς η φωτιά δεν πλησίασε τον χώρο, όπως φαίνεται και στην ενδεικτική φωτογραφία που επισυνάπτεται».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι αυτοψίες συνεχίζονται σε όλη την έκταση των Δήμων Διονύσου, Μαραθώνος και Πεντέλης, όπου βρίσκονται διάσπαρτα ιστάμενα ή ορατά μεμονωμένα μνημεία, προκειμένου να αποτυπωθεί η κατάστασή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστης κατασβήνει φωτιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΠΟ: Σοβαρές ζημιές σε δύο μεταβυζαντινούς ναούς του Δήμου Μαραθώνα

Πρόκειται για τον μεταβυζαντινό ναό των Αγίων Αποστόλων εντός της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου της Οινόης Μαραθώνα, καθώς και η νεότερη στέγη και το εσωτερικό του μεταβυζαντινού ναού του Αγίου Αθανασίου στο Καλέντζι Μαραθώνος.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές περιοχές το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 30 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βελίνα Κορινθίας, ενώ ερευνώνται τα αίτια των πυρκαγιών από τη Δ.Α.Ε.Ε.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΥΠΕΞ, ΥΠΠΟ και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Η Ελλάδα με το Μνημόνιο Συνεργασίας ενισχύει την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, εξασφαλίζοντας δεκαετή συνεργασία και ετήσια χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ για δράσεις διαφύλαξης και ανάδειξης.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίνα Μενδώνη: Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Η Λίνα Μενδώνη εξέφρασε βαθιά θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Μαζωνάκη, επισημαίνοντας το ταλέντο, τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια του καλλιτέχνη, που αγαπήθηκε από το κοινό και ξεχώρισε για την πορεία και τη φωνή του.