ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανεβαίνει ο υδράργυρος σε υψηλά επίπεδα, λίγες τοπικές νεφώσεις

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις. Υψηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες, ενώ χαμηλώνει και η ένταση των ανέμων.

Καλός καιρός καθώς σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο, ενώ θα επικρατήσουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38-39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38-39 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37-39 και τοπικά 40-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 39-41, στην Ήπειρο από 20 έως 38-39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 38-40 και τοπικά στα δυτικά 41 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 36-37 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 34-36 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων επτά νησιά της χώρας λόγω της λειψυδρίας

Το Αγαθονήσι, η Αμοργός, η Θάσος, η Κάσος, η Σέριφος, η Σίφνος και οι Παξοί, τίθενται στο επίκεντρο μελετών, με σκοπό να υπολογιστούν οι σημερινές ανάγκες τους ως προς τη μελλοντική ζήτηση του νερού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις και σταθερές θερμοκρασίες

Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές στα νότια ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Ισχυροί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κινηθεί η θερμοκρασία.